Anmelderros til Kim Larsens nye album

Kim Larsens nye album bliver overvejende godt modtaget af anmelderne.

Kim Larsens nye album bliver overvejende godt modtaget af anmelderne.

Foto: All Over Press)

Danmarks nationalklenodie Kim Larsen har fredag tilføjet endnu et album til sin lange karriere, og albummet bliver modtaget med mange rosende ord fra anmelderne.

Den 71-årige sangskrivers nye album "Øst for Vesterled" med 12 sange modtager fire og fem stjerner i flere af fredagens aviser.

I Jyllands-Posten får Kim Larsen, der spiller med backingbandet Kjukken, fem stjerner. Avisens anmelder kalder albummet, der er hans første i fem år, for et af de mest overbevisende i en årrække.

- Der er noget afklaret og målrettet over pladens samlede udtryk, og så oser albummet af musikalsk overskud og poetisk legestue.

- Der spilles blandt andet sange, der er præget af folkemusik, country, både pæn og grim rock samt pop, skriver avisen.

På Kim Larsens nye album er intet nyt godt nyt, lyder titlen på Politikens anmeldelse, hvor sangeren får fire stjerner.

- I Larsens verden mindes man frk. Petersen inde ved siden af, der lignede Marlene Dietrich, og takker gnavent nej til rumrejser mod fjerne planeter.

- Og hans sange følger de gammelkendte opskrifter og går den direkte vej hen til det smittende omkvæd. Nogle gange i countrytrav, andre gange slingrende som en sømandsvise, skriver Politiken.

Jydske Vestkystens anmelder er ligeledes begejstret og kvitterer med fem stjerner:

- Det er håndspillet musik med hjerte og sjæl. Ikke altid lige ekvilibristisk udført, men med en sprudlende charme, skriver avisen.

Information vurderer ikke albummet med stjerner, men sammenligner det nye album med et par gode gamle bukser, der er godt slidte, men så behagelige at gå i, at det er lige meget, hvad omgivelserne mener om dem.

- Der er i det hele taget tale om et af de bedste udspil fra den kant siden "7-9-13", der som bekendt er fra 2003, skriver anmelderen.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close