Nyheder2. januar 2014

Anmelderne jubler over nyt DR-drama

Arvingerne høster stor ros fra de store aviser
https://imgix.seoghoer.dk/media/18636f5d0d8e43249074bb2d4e22cb85.jpg
 Foto: All OverDer er god grund til at se med, når DR de næste ni søndage viser den nye dramasatsning "Arvingerne", lyder det fra flere anmeldere.
Første afsnit vækker i hvert fald begejstring, selvom de fleste anmelderes yndlingskarakter mister livet allerede inden for seriens første 55 minutter.

Kunstneren Veronika i skikkelse af Kirsten Olesen dør af kræft, og dermed er der lagt op til arvestrid mellem hendes fire børn, der har tre forskellige fædre.

Pernille August om anmeldelserne: De kan skrive, hvad de vil

Olesen, kendt som Agnes i "Matador", vil dog blive savnet.

- I de kommende uger må vi altså klare os uden hende, og det er rigtig ærgerligt, men der tegner sig heldigvis rigeligt med andre konfrontationer, skriver Jacob Wendt Jensen i BT og giver serien fire stjerner.

Jyllands-Posten kvitterer også med fire stjerner:

- Hvem skal arve hvad? Den side af virkeligheden er jo sjældent køn, men forhåbentlig i dette tilfælde underholdende nok til, at søndag aften er reddet foran tossekassen, skriver Henrik Lyding, der kalder "Arvingerne" for et klassisk drama.

Det gør også Henrik Palle i Politiken, der når op på fem hjerter.

- Det er i virkeligheden det rene Shakespeare og dermed klassisk drama med udsigt til tragedie, skriver han og roser Trine Dyrholm, der har rollen som datteren Gro.

Kirsten Olesen: Derfor arbejdede jeg op til min mands død

Jakob Steen Olsen fra Berlingske sammenligner til gengæld "Arvingerne" med "en finere form for sæbeopera, der har mødt Susanne Bier undervejs".

- Det store og spændende spørgsmål er, om "Arvingerne" hen over de næste søndage trækker i retning af det kulørt underholdende med skeletter i skabene over det hele.

- Eller om serien formår at udvikle mere sammensatte, voksne figurer og slå anderledes komplekse strenge an, skriver han og uddeler fire stjerner.

Ekstra Bladet giver fem stjerner og mener, at TV2, der har fået lunkne anmeldelser for sin nye satsning "Badehotellet", bør tage ved lære af DR.

- Alt tyder på, at DR har skabt endnu en tv-serie, der vil samle store dele af nationen de næste søndage. Med ambitionerne om ikke bare at ville underholde, men tilmed give os noget at snakke om, lyder det fra Henrik Queitsch

Sponsoreret indhold