Nyheder1. oktober 2015

0 stjerner: Anmelderne er IKKE vilde med den nye ”Far til fire”-film

Den nye ”Far til fire film” bliver i disse dage slagtet af de danske anmeldere, som kun giver filmen mellem 0 og 3 stjerner. Der er absolut intet – som i intet – at komme efter, skriver én anmelder blandt andet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/2003567_far_til_fires_vilde_ferie_still_still11_dan_print.jpg
 Nordisk Film

Hvis du havde gået og glædet dig til den nye ”Far til fire”-film, bliver du skuffet. Meget skuffet.

Hvert fald hvis du spørger landets anmeldere, som har været en tur i biffen for at se den nye film, ”Far til fires vilde ferie”.

Ingen af anmelderne er imponeret over filmen. Faktisk er de så uimponerede, at filmen hos de fleste anmeldere kun har høstet 0-2 stjerner.

BT er den mest positive og kunne dog hive tre stjerner op af posen – men der følger også en del kritik med på vejen.

- Filmisk skulle man måske være stoppet for længst, men de yngste er fortsat vilde med det simple univers, og hver gang indløser ca. 400.000 stadig billet til den positive historie, hvor helten Lille Per altid redder dagen… Dog virker det efterhånden patetisk, at Lille Per og Onkel Anders er de eneste, som stadig lever i 50erne – iklædt tøj fra tiden i sort/hvid som historiens eneste ’tråd’ tilbage til udgangspunktet og film-seriens begyndelse, skriver BTs anmelder Michael Lind.

https://imgix.seoghoer.dk/2003567_far_til_fires_vilde_ferie_still_still4_dan_print.jpg
 Nordisk Film

Ekstra Bladet er en af dem, der slet ikke kan finde noget positivt i den nye film.

- Det er som sådan ganske forståeligt, at Giacomo Campeotto satser på gensynets glæde og en gennemført nostalgisk tone, men derfor behøver man ikke fylde vores unger med sådan noget. Der er absolut intet – som i intet – at komme efter, skriver Ekstra Bladets anmelder Henrik Queitsch i sin anmeldelse.

Han er så uimponeret, at filmen i hans øjne slet ikke fortjener en eneste stjerne.

Jyllands-Postens anmelder, Katrine Sommer Boysen, er en smule mere positiv. Men det er ikke meget. Hun har således kun fundet én stjerne frem til filmen.

- Hvis det skal være skidt, før det kan blive godt, så burde skuden snart vende for 'Far til fire'-serien, der i alt for lang tid har været helt nede at skrabe bunden, skriver Katrine Sommer Boysen i sin anmeldelse.

- Far og hans fire artige unger kommer på en alt andet end vild ferie i seneste jammerlige skud på stammen, tilføjer hun.

Også Berlingskes anmelder Louise Kidde Sauntved har kritik at sende i retning mod filmen. Hun slår på, at de gamle ”Far til fire”-film fra 1950’erne var den rigtige vare – og at det langt fra lykkes instruktør Giacomo Campeotto at genskabe hyggen og kvaliteten fra de tidligere film.

https://imgix.seoghoer.dk/2003567_far_til_fires_vilde_ferie_still_still13_dan_print.jpg
  Nordisk Film

- De oprindelige "Far til fire"-film var familiehygge med væsentlige sociale pointer – om faderen, der opfostrede sine børn alene, om teenagedatteren, der blev erstatningsmor og så videre. Nu er historien reduceret til en godmodig fjollefar, og teenageren er mest optaget af, om håret sidder ordentligt, skriver Louise Kidde Sauntved, der dog har én positiv ting at sige om filmen, som hun giver to ud af seks stjerner:

- Til gengæld er Sigurd Philip Dalgas den bedste Lilleper længe.

I filmen, der får premiere 1. oktober, er familien taget til Vadehavet, hvor de har lånt Fru Sejersens sommerhus, der ligger helt ud til stranden.

Til at begynde med er forventningerne til ferien helt i top, men da der bliver begået indbrud i huset, står Far øverst på listen over mistænkte. Og pludselig må Lilleper finde de rigtige tyve, så ferien og familien kan reddes. Og dén handling giver anmelderne ikke meget for. Ekkos anmelder Ida Rud skriver, at børnefilm godt må være banale.

- … men de skal holde sig for gode til at tale ned til de mindste biografpublikummer. Det kan man desværre ikke sige om det nyeste skud på 'Far til fire'-træet, hvis grundlæggende præmis er så åndssvag, at der næppe er mange, der hopper på den,' skriver Ekko-magasinets Ida Rud.

Sponsoreret indhold