Nyheder15. november 2013

Far til fire-stjerne: Børn er udfordrende

Niels Olsen fortæller om børnene og brødrene Price
Lige nu er Niels Olsen aktuel i musicalen "Far til Fire - Til Julebal i Nisseland"
Lige nu er Niels Olsen aktuel i musicalen "Far til Fire - Til Julebal i Nisseland"
 Foto: All Over Press


De fleste kender ham fra "Så Hatten Passer", "Cirkusrevyen" og "Ørkenens Sønner". Men når Niels Olsen ikke leverer humor under bæltestedet til de voksne, så spiller han onkel, og ikke mindst "Far", i folkekomedier som "Min søsters børn" og "Far til fire".

Lige nu er han aktuel i musicalen "Far til Fire - Til Julebal i Nisseland", som har premiere fredag den 15.november i Tivolis Koncertsal.
Musicalen er skrevet af Adam og James Price og er først og fremmest baseret på universet fra den oprindelige filmserie om "Far", Onkel Anders og de fire børn, Søs, Lis, Ole og selvfølgelig Lille Per.

Arbejdet med børnene er både kilde til stor glæde og store udfordringer for den erfarne skuespiller.
- Det er fantastisk sjovt at arbejde med børn, men også meget udfordrende, fortæller Niels Olsen til Newspaq og fortsætter:
- De har jo ikke gået i skole i mange år, og så er de en del mere uforudsigelige end voksne, fortæller Niels Olsen om de to hold af børneskuespillere, der tilsammen udfylder rollerne som Lille Per, Ole og Søs.

Sofie Gråbøl skal tale hindi

Ifølge den erfarne skuespiller var det særligt koreografi og hensynet til, at der også er et publikum på, der var en udfordring for børnene, som han kalder for "utroligt dygtige".

Men også brødrene Prices version af "Far til fire"-universet byder på udfordringer - både for børn og voksne.
- Pludselig må de ikke længere sige "ej, mand" og give high fives. Og så kalder man ikke nogen for en nørd, for det gjorde man ikke i 1950'erne. Det hedder dengse, siger skuespilleren med et smil og fortsætter:
- Men vi skulle alle sammen øve os på, at så retter man altså lige ryggen.

Og selvom Niels Olsen tidligere har været en del af den traditionsrige fortælling om Lille Per og hans familie, så er Price-brødrenes måde at fortælle historien om den folkekære familie en helt ny oplevelse.
- Med filmene handlede det jo om at nyskabe "Far til fire" og gøre det til vores eget. Nu bliver den taget mere tilbage til originalen, men på en helt ny platform, nemlig som musical, og det tror jeg er rigtigt godt, fortæller han.

I alt er der lavet 15 "Far til fire" film, både gamle og nye, men musicalen er den første af sin slags i "Far til fire"-universet.
I de første mange film i serien blev rollen som Søs spillet af brødrene Prices mor, Birgitte Price.



René Dif: Tænder på at skabe vækst

Sponsoreret indhold