Nyheder 23. juni 2016

Anmeldere hylder Springsteen - men ikke lyden

Trods "jammerlig" og "katastrofal" lyd skabte Bruce Springsteen en fest for Parkens publikum
Foto:All Over Press)

Dårlig lyd og forfærdelig akustik gav skår i koncertglæden, da rocklegenden Bruce Springsteen spillede på scenen foran Parkens udsolgte tribuner.

Ekstra Bladets anmelder til koncerten, Thomas Treo, går i kødet på både lydforhold og Springsteens præstation under overskriften "Skandale i Parken: Bossens kæmpe fiasko".

- Endnu en maratonkoncert med Bruce Springsteen ødelagt af katastrofal akustik, konstaterer Treo, der blot sender to ud af seks stjerner i Bossens retning.

Billetterne til koncerten blev revet væk på blot 55 minutter, men publikum kunne have indløst billet til enhver anden musiker, hvis man spørger Thomas Treo.

- På storskærmene stod Springsteen og knoklede, men det kunne ligeså godt have været Poul Krebs. Så uklart lød bulderet mellem tribunerne, lyder det fra anmelderen.

En smule mere begejstret var Jan Eriksen, BT's anmelder. Han har fundet fem stjerner frem til "berusende Bruce", der "vandt over Parkens jammerlyd".

- Bruce Springsteen kan aldrig blive kulturdefinerende som i 70'erne og 80'erne. Men som bærer, ikke bare af sin egen legacy - i sig selv en gedigen, på papiret umenneskelig opgave - men som den fremmeste rejsende i rock'n'roll america og gospel-formidler af håb er 66-årige Springsteen stadig i fuld vigør.

- Hans timing som sanger og performer, bandets præcision er næsten gribende skarp, så godt den nu høres i her i det københavnske svar på Ekkodalen, skriver Jan Eriksen.

Springsteen stod på scenen sammen med E Street Band, og både BT's anmelder og Jyllands-Postens Niels Lillelund bed mærke i, at Bossen til tider var for høj og skinger i forhold til resten af banen.

Dog er der også roser fra Lillelund.

- Knækkede stemmen et par gange? Der var små svaghedstegn (Parkens lyd gjorde ham bestemt heller ikke nogen tjenester), men de blev overvundet med vilje og energi, skriver han.

- Bruce Springsteen afholdt veritabel ønskekoncert i Parken, og tværtimod at være adstadigt, var det energisk som altid, fyldt med livsvilje og trods - trods alderen. Han er noget så usædvanligt som en håndværker, der holder sine aftaler, lyder det videre.

Sponsoreret indhold