Anmeldere begejstrede for Radioheads drivvåde koncert

- Dem, der trodsede vejrguderne, blev belønnet med en koncert, der var så glimrende, som den slags kan blive, når man egentlig helst vil flygte, skriver Ekstra Bladets anmelder om Radiohead.

- Dem, der trodsede vejrguderne, blev belønnet med en koncert, der var så glimrende, som den slags kan blive, når man egentlig helst vil flygte, skriver Ekstra Bladets anmelder om Radiohead.

Foto: All Over Press

Selv i silende regn formåede Radiohead at sejre, da det britiske rockband lukkede Northside Festival i Aarhus sent søndag aften.

Det mener i hvert fald Gaffas anmelder, som giver den to timer lange koncert fem ud af seks stjerner.

- Radiohead er badet i lyssøjler, som skyder igennem scenekonstellationen og ud igennem publikum og regnen.

- At vi mod tidligere forhåbninger nu står i silende regn og stigende mudder, virker pludseligt smukt, imens Thom Yorkes dragende, men underspillede vokal mødes af Johnny Greenwoods betagende klaverspil, skriver han.

Det var særligt de to albummer "A Moon Shaped Pool" og "OK Computer", der prægede aftenens sæt.

- Selv om Thom Yorke på intet tidspunkt er alene på scenen, formår han alligevel at være det overskyggende element, der bider sig fast, imens den atmosfæriske guitar afrunder aftenens sæt.

- Radiohead formår under sit første sæt at formidle så mange indtryk, at den musikalske udvikling opnår en større helhed.

Ekstra Bladets anmelder giver Radioheads optræden fire ud af seks stjerner. Han mener, at det var umuligt at nyde bandets format i fulde drag på grund af de store vandmasser.

- Northsides hårdtprøvede publikum, der også fredag blev udsat for en syndflod, deserterede løbende i tusindvis i en lind strøm mod udgangen.

- Dem, der trodsede vejrguderne, blev belønnet med en koncert, der var så glimrende, som den slags kan blive, når man egentlig helst vil flygte, skriver han.

Således demonstrerede Radiohead, at de er blevet deres generations svar på Pink Floyd, mener anmelderen fra Ekstra Bladet.

- Selv ikke Elvis Presley eller selveste Thomas Helmig kunne have skabt magi i mudderpølen, men afsluttende "Karma Police" glimtede i natten med de drivvåde publikumsrester på kor.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close