Nyheder2. april 2016

Anker Jørgensens bisættes i dag

Der er mange, der vil sige farvel til Anker Jørgsensen, der bliver bisat i dag
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/bb-387418_2.jpg
 Foto: All Over

Den tidligere statsminister blev 93 år gammel, og han bliver bisat fra Grundtvigskirke i København i dag, hvor de røde faner er fremme for at hylde Anker Jørgensen.

Det myldrer naturligvis med mennesker, der er kommet for at tage afsked med den tidligere statsminister, der ofte har fået kredit for at samle Danmark.

https://imgix.seoghoer.dk/_a1f7276_2.jpg
 Foto: Claus Poulsen

Der er mange mennesker samlet ved kirken.(Foto: Claus Poulsen)

I 1972 blev Anker Jørgsensen statsminister første gang, hvor han var efterfølger for Jens Otto Krag - denne periode varede godt et år, og i 1975 blev han igen statsminister - og her holdt han embedet frem til 1982.

Anker Jørgsensen døde den 20. marts, hvor han sov stille ind - omgivet af sine nærmeste.

I 1948 blev han gift med sin elskede Ingrid Kvist Pedersen, og de var sammen lige ind til hendes død i 1997. Parret fik fire børn, og de boede hele livet i Sydhavnen - selv da Anker Jørgsen var statsminister valgte parret at blive boede i Sydhavnen i stedet for at flytte ind på Marienborg.

Siden 2008 boede Anker Jørgensen på plejehjemmet Plejebo, og han står for mange danskere som en af de mest folkelige politikere vi har haft.

Efter begravelsen er der gravøl på spillestedet Vega i København, og der er mindehøjtidelighed på Christianborgs slotsplads i aften, hvor alle kan komme og være med til at mindes og hylde den afdøde socialdemokrat.

Sponsoreret indhold