Nyheder14. september 2017

Ane Høgsbjerg og Esbern Syhler-Hansen: Som Yin og Yang

Et af de mere ukendte par i årets ”Vild med dans” er komiker Ane Høgsberg og danser Esbern Syhler-Hansen. De to er vidt forskellige, men kan alligevel lære af hinanden.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ane-hoegsberg-og-esbern-syhler-hansen0.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

I ly for endnu et skybrud møder vi "Vild med dans"-parret Ane Høgsberg og Esbern Syhler-Hansen i en københavnsk kælder fyldt med diverse spillemaskiner fra 80’erne og 90’erne.

På trods af en utrolig stram hverdag har det altid smilende dansepar fundet tid i kalenderen til et besøg på Bip Bip Bar, som er det rene mekka for folk, der stadig lever lidt i fortiden og nyder at spille spil som Mario Kart og Tekken på oldschool-facon.

Deres øjne lyser da også op, da de ser de mange maskiner med spil fra deres barndom.

– Jeg spiller, når jeg slapper af. Jeg spiller primært Zelda og Super Mario, fortæller 29-årige Ane Høgsberg om sin fritid, som ud over Game Boy også går med mange ture med hunden Niels.

– Jeg spillede engang rigtig meget. Da jeg gik på universitetet, spillede jeg Battlefield og Godfather-spillet, fortæller Esbern om sin sparsomme fritid.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/ane-hoegsberg-og-esbern-syhler-hansen.jpg
 Foto: Peter Grosen

Esbern var ikke tilfreds med, at Ane var ved at banke ham i et kampsportsspil. (Foto: Peter Grosen)

Familiefar

Der er nemlig ikke tid til meget andet end træning og prøver, når man deltager i ”Vild med dans”.

Og det er kommet en smule bag på 36-årige Esbern, som ikke har meget fritid til at være sammen med sin hollandske kæreste Lidewijde og deres to børn, Christian på tre år og lille Pieter på blot syv uger.

– I min fritid, som der ikke er meget af for tiden, prøver jeg på ikke at være en totalt dårlig kæreste og familiefar, siger Esbern, som virkelig forsøger at være der fuldt ud for sin familie, når han endelig har et par timers fritid fra dansen.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/ane-hoegsberg-og-esbern-syhler-hansen2.jpg
 Foto: Peter Grosen

Nååårh, Esbern! lød det flere gange fra Ane, når hendes dansepartner roste hende. (Foto: Peter Grosen)

Det kan jeg da også!

29-årige Ane Høgsberg er måske ikke et lige så kendt navn, som nogle af de andre nydansere i ”Vild med dans” er.

Men den højtråbende pige er faktisk en af Danmarks populæreste komikere, og hun har lige haft TV-premiere på sit første onemanshow ”Dårlig feminist”.

Da Ane flyttede til København fra Tønder i 2008, var hun fast besluttet på at skulle se alt, hvad hovedstaden havde at byde på. Og det sendte hende blandt andet til standup.

– Jeg var ude at se en ”open mic” (åben mikrofon, red.), og efter showet tænkte jeg: ”Det kan jeg sgu da også!”, fortæller Ane og hoppede derefter på scenen for at underholde folk med jokes og attitude.

Efter hendes indtog i comedybranchen i 2008 er karrieren gået slag i slag for den rapkæftede sønderjyde.

– Lige nu er det blevet sat lidt på standby. Nogle job er booket, men jeg booker ikke nye ting, siger Ane, som forsøger at holde kalenderen så fri som muligt, så der er tid til at danse en masse.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/ane-hoegsberg-og-esbern-syhler-hansen03.jpg
 Foto: Peter Grosen

Der er langt fra en kælder med arkadespil til ”Vild med dans”-gulvet, men parret kaster sig frivilligt ud i begge discipliner. (Foto: Thomas Laursen)

Temperament og ro

Da snakken falder på forskellene mellem danseparrets person-”Vild med dans”-parret Ane og Esbern ligheder, tager Ane straks teten med et smil.

– Jeg er meget temperamentsfuld, og jeg har alle mine følelser siddende uden på tøjet hele tiden. Så jeg kunne godt tænke mig at lære af Esbern, hvordan man er så rolig hele tiden, siger Ane og lurer straks på Esbern.

– Altså, jeg kan i hvert fald se, hvad jeg ikke vil lære, griner Esbern og fortæller om Anes mange vredesudbrud i træningslokalet, når dansetrinene ikke har siddet helt i skabet.

– Men for at være lidt seriøs, så er Ane vildt god til at formulere sig og ikke snøvle. Det kunne jeg godt tænke mig at lære, fortæller familiefaderen, inden de to får lov til at slå sig løs på barens spillemaskiner.

Sponsoreret indhold