Nyheder19. januar 2010

Anders Matthesen: Høvlet ned – igen

Et enigt anmelderkorps uddeler atter øretæver til multikunstneren, som nu forsøger sig som sanger
Anders Matthesen kan ikke imponere de danske anmeldere med sit nye album
Anders Matthesen kan ikke imponere de danske anmeldere med sit nye album
 Foto: All Over

Anders "Anden" Matthesen udsendte i går sit andet album "Villa Peakstate", og ligesom med hans debutplade "Soevnloes" fra 2006 er anmelderne langtfra begejstrede for multikunstnerens talenter bag en mikrofon.

- Anden omgang med "Anden" er endnu en vraltende tur på dansk raps 2. klasse. Det er meget muligt, at manden er stolt af ikke at lyde som resten af den danske rapscene, men derfor kunne han vel godt have dygtiggjort sig siden sidst, lyder det i anmeldelsen i Information.

Kan ikke rappe

Politikens anmelder er ikke mere imponeret.

- Rappe, det kan manden altså ikke. Ud over de pinligt dårlige tekster og de ringe rapper-evner emmer hele pladen af en sjælden umusikalitet bakket op af de primitive produktioner, lyder det hårdt og kontant.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/se-og-hoer/2010/musik/januar/andendaarliganmeld2010tek-jpg.jpgFantasiløst

Anders Matthesen, som mener han er i livsfare, bliver også klandret et manglende sangtalent.

- Niveauet er noget lavere, end vi er vant til nu til dags, og det bliver ikke bedre af, at "Anden" forsøger sig med at synge på en del af numrene. Det bliver en gang udefinerbar, jovial bodegasang uden en tone i livet, og man er som lytter i tvivl om, hvorvidt manden mener det eller er ironisk, skriver Politiken.

- Selv om håndværket er hæderligt, mangler der virkelig nytænkning. Fantasiløsheden sættes især i relief af kreative påfund som de bimlende rådhusklokker i "Superstars", der er med til at fortælle om dansk hiphops breakdancende barndom på Strøget, vurderer Ekstra Bladets anmelder.

Kritikken preller af

Selv om roserne ikke drysser ned om ørerne på Anders Matthesen, kan han da stadig bryste sig af alle sine andre talenter - blandt andet er han blevet kåret som "Årets komiker 2009".

Men på trods af de tørre tæsk går Anders Matthesen næppe grædende i seng, for som han synger: "Jeg laver rap, selv om nogle si'r, jeg ik' ka' det, kritik rør' mig' ik', kun hvis jeg la' det. Jeg laver plader, anmelderne hader" og sidst men ikke mindst: "Du må være halvdum, hvis du disser mit album".

Sponsoreret indhold