Nyheder31. august 2009

Anders Matthesen: Årets komiker

”Anden” blev hyldet ved ”Zulu Comedy Galla 2009”. Hans egen favorit var Linda P.
Af af
Anders var stolt og glad for den flotte branchepris
Anders var stolt og glad for den flotte branchepris
 Foto: Michael Medgyesi

"Jul på Vesterbro", "Terkel i knibe", stribevis af succesfulde onemanshows og senest biografsuccesen "Sorte kugler". Anders "Anden" Matthesen har gennem det seneste årti sat et opsigtsvækkende aftryk på dansk comedy.

I aftes høstede han så belønningen, da "Anden" helt som ventet tog prisen som årets komiker 2009 ved "Zulu Comedy Galla 2009", i Operaen, København.

Foran navne som Linda P., revyskuespilleren Ditte Hansen og radiosjoveren Martin Buch blev Matthesen dermed kåret som den første vinder af prisen nogensinde.

- Det er meget stort, men man ved jo ikke om prisen er der om ti år. Til den tid kan det være, man ser tilbage på det med stolthed, men det kan også være, den ikke findes, sagde Anders Matthesen umiddelbart efter prisoverrækkelsen.

"Anden" havde i øvrigt store roser til en af sine medkombattanter.

- Linda P. var faktisk min favorit til prisen, sagde Matthesen.

Det var dansk comedys grand old man, Casper Christensen, som overrakte statuetten, og TV2 Zulus storstilede hyldestshow tiltrak i det hele taget nogle af landets allerstørste jetsetnavne. Iben Hjejle, Thure Lindhardt, Christiane Schaumburg-Müller og Nikolaj Lie Kaas, som havde værtstjansen, var blot nogle af de prominente gæster.

Efter showet slog komikere og berømtheder sig løs i skøn forening, da de med fyldte glas blev sejlet ud i det københavnske natteliv.

Sponsoreret indhold