Nyheder28. september 2016

Første kvinde: Amy Schumer indtager prestigefyldt liste

Som den første kvinde nogensinde er komiker Amy Schumer at finde på Forbes' liste over bedst betalte komikere.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/amy_schumer.jpg
 (Foto: All Over)

Tirsdag var en historisk dag for amerikansk comedy.

Her udgav erhvervsmagasinet Forbes nemlig deres årlige liste over de bedst betalte komikere i USA, og i år var der noget af en overraskelse at finde på listen.

For første gang havde der sneget sig en kvinde ind blandt de ti bedst betalte komikere i staterne, skriver Forbes selv.

Det er komikeren Amy Schumer, der for nylig besøgte Danmark ved et show i Forum, som i år er at finde på listens fjerdeplads.

Forbes skriver, at den kvindelige komiker har tjent 17 millioner dollar mellem juni 2015 og juni 2016. Det svarer til lige knap 113 millioner danske kroner.

Selv passer det Amy Schumer meget godt, at hun nu som første kvinde nogensinde får en løn, der matcher nogle af USA's bedste mandlige komikere.

Men hun stiller sig ikke tilfreds, før mænd og kvinder generelt bliver betalt lige for lige arbejde, som hun tidligere har udtalt sig om flere gange.

- Jeg føler ikke, at der er sket nok, før der ikke er nogen lønforskel, og indtil nogen siger: "Du er min yndlingskomiker", og ikke: "Du er min yndlings kvindekomiker", sagde Amy Schumer blandt andet til radiostationen NPR forrige måned.

De resterende ni komikere på Forbes' liste er dog fortsat mænd. Øverst på listen finder man for første gang en anden komiker end Jerry Seinfeld.

I år er det i stedet komikeren Kevin Hart, der topper listen med 87,5 millioner dollar tjent på et år. Det svarer til mere end 581 millioner danske kroner.

/ritzau/FOKUS

Sponsoreret indhold