Nyheder20. juli 2014

Allez Bjarne! Er det tid til at komme op på hesten igen?

Se billederne af Bjarne Riis' forvandling
Bjarne Riis har naturligt nok fået lidt ekstra sul på kroppen siden 1996
Bjarne Riis har naturligt nok fået lidt ekstra sul på kroppen siden 1996
 Foto: All OverDet sker for de fleste af os. Alderen runder de 50, og indtaget af rødvin og gode bøffer stiger i takt med, at motionsniveauet daler, og kroppen ser ikke helt ud, som den gjorde, da vi var unge.

Og topatleter er altså ingen undtagelse. Det er Bjarne Riis et levende eksempel på. I disse dage, hvor vi kan se ham sidde i holdbilen under touren og give rytterne et "Allez, allez!" over radioen, er det tydeligt, at han måske også skulle give sig selv sådan et sportsligt "Kom så" en gang i mellem.

For selvom hans kone er uddannet kostvejleder, og han selv ved, præcist hvad, der er godt for kroppen, så vejer han i dag et godt stykke over de 67 kilo, han vejede, da han var i sit livs form.

For hvor Ørnen fra Herning før måtte holde en skrap diæt for at skulle slæbe så få kilo som muligt over den ene bjergtop efter den anden, så kan han i dag nyde livet, når hans ryttere på Tinkoff-Saxo tæller kalorier.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/cab28cadce394831a78f06b91be9a86c.jpg


I 1996 vejede Bjarne Riis på trods af cykelmuskler ikke meget mere end tynde catwalk-modeller (Foto: All Over)

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/e7a674a8517948e8a96270d7f81f4a58.jpg


Nu ser Bjarne Riis noget mere hyggelig ud end den frådende, tynde udgave af ham for 18 år siden (Foto: All Over)

LÆS OGSÅ: Så lidt fik Bjarne Riis for sit cykelhold

LÆS OGSÅ: Bjarne Riis tuder for åben skærm


Men selvom både ansigt og mave i dag får Bjarne Riis til at ligne en helt almindelig familiefar på 50 somre frem for en tidligere tour-vinder, så har han ikke sluppet alle tøjler.

- Jeg må jo erkende, at jeg ikke kan tillade mig at spise så meget, som jeg har kunnet. Fordi mit træningsniveau er gået ned. Vi har ikke slankekure i vores liv - vi er bare opmærksomme på, at alting har en konsekvens, fortalte han tilbage i 2012 til magasinet Aktiv Træning og afslørede samtidig sin svaghed:

- Jeg kan godt lide et glas rødvin.

I magasinet fortalte han, at han dengang forsøgte at holde vægten under 82 kilo. Om det stadig er tilfældet ved vi ikke, men sikkert er det i hvert fald, at Bjarne har fået plads til de gode sager i sin kost:

- Du skal ikke leve så ekstremt, at du ikke kan unde dig selv et godt glas vin eller en stor, saftig bøf, sagde han.

LÆS OGSÅ: Epo'en stod ved siden af mælken i kølekskabet

LÆS OGSÅ: TV-ups: Hov, Bjarne! Du er på nu


Sponsoreret indhold