Så lidt fik Bjarne Riis for sit cykelhold

Bjarne Riis har ikke fået helt så mange millioner, som vi alle troede

Bjarne Riis har ikke fået helt så mange millioner, som vi alle troede

Foto: All OverDer var nærmest ingen grænser for, hvor mange millioner, medierne mente, Bjarne Riis havde fået for sit cykelhold, da han solgte det i december 2013.

55 millioner lød budet på fra den italienske sportsavis La Gazetta dello Sport, som angiveligt kendte beløbet. Og den købte langt de fleste danske medier. Men den holder ikke. Det skriver borsen.dk i dag.

LÆS OGSÅ: Bjarne Riis tuder for åben skærm

For mens vi alle har gået rundt og troet, at Bjarne Riis scorede kassen på at sælge sit højt elskede livsværk, så ser tallene i regnskabet for Bjarne Riis' holdingselskab Group Riis, der ejede 100 pct. af Riis Cycling (nu Tinkoff Sport, red.) noget anderledes ud.

Ifølge erhvervsavisen kan man her regne sig frem til, at salgsprisen på Team Timkoff-Saxo lander på mellem 22 og 23 millioner danske kroner. Altså mindre en halvdelen af, hvad alle troede.

LÆS OGSÅ: Sådan opdagede Mette Riis Bjarnes affære

Samtidig er det i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet kommet frem, at kassen i cykelholdet var tæt på tom, da russeren Oleg Tinkoff overtog. Det skriver finans.tv2.dk.

Men selvom der altså ikke var meget at gøre godt med for Bjarne Riis til sidst, var det ifølge nyhedssitet næppe derfor, han valgte at sælge sit tohjulede hold.

- Jeg tror godt, han (Bjarne Riis red.) kunne have kørt holdet til ende, men at han solgte holdet, fordi han ledte efter en mere langsigtet løsning. Er man med i toppen af cykelsporten, så vil de bedste ryttere vide, om de er arbejdsløse næste år eller ej, siger sportsøkonom Jesper Jørgensen til finans.tv2.dk.

LÆS OGSÅ: Bjarnes epo stod ved siden af mælken i køleskabet

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close