Nyheder7. november 2016

Alexandra brød grædende sammen

Grevinden kunne ikke holde tårerne tilbage, da hun var til mindegudstjeneste for afdøde spædbørn
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-00459.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

I anledning af Landsforeningen Spædbarnsdøds 25-års jubilæum, blev der i går afholdt mindegudstjeneste i Vor Frue Kirke i København.

Grevinde Alexandra er protektor for foreningen, og derfor var det naturligt, at hun var mødt op i kirken. Her havde hun fået til opgave at læse den lange liste af navne op, for at markere de mange børns alt for korte liv.

Og det var noget, der rørte grevinden.

- Det er vigtigt at markere en særlig dag, hvor man kan mindes de børn, man har mistet. Det er utrolig stærkt at være i en kirke, hvor samtlige fremmødte har mistet et barn. Utrolig stærkt, fortalte Alexandra ifølge BT i kirken.

Selvom Alexandra holdt hovedet højt under den triste gudstjeneste, så var det svært for hende at holde tårerne tilbage, da gudstjenesten var overstået.

- Det går helt ind i hjertet. Det var tungt at læse navnene op. Det er små børn, der dårligt har sat deres aftryk i verden, og nu er de væk. Jeg har holdt den indtil nu, fortalte Alexandra til BT, der efterfølgende måtte bede om et tørklæde, så hun kunne tørre tårerne væk.

Selv har Alexandra også haft spædbarnsdød tæt inde på livet. Hun har nemlig en veninde, der mistede et barn alt, alt for tidligt.

- Jeg har en veninde, der har mistet et spædbarn. Derfor ved jeg, at det betyder uendelig meget for forældrene, at vi sørger for at markere hvert enkelt barn, fortalte Alex til BT.

Se billeder af Alex fra det første år efter skilsmissen fra Martin Jørgensen i galleriet herunder

Grevinde Alexandra - året efter skilsmissen

Sponsoreret indhold