Nyheder12. marts 2016

Alex Nyborg Madsen går nye veje - se hans vilde sats

Sangeren og radioværten Alex Nyborg Madsen bruger al fritiden på sit nye projekt – et unikt fotostudie i et gammelt elværk

Alex Nyborg Madsen går nye veje - se hans elværk lige her!

Alle hverdage fra kl 13 til 14 sidder Alex Nyborg Madsensom vært og underholder på P4 med musik, kendte gæster og sjove historier. Men når gæsterne forlader studiet, trækker han i arbejdsbukserne og kører op til det
gamle elværk i nordsjællandsbyen Frederiksværk. Selv om musik fylder det meste af musikerens liv, er han også vild med noget helt andet: Fotografering.

– Min interesse startede, allerede da jeg var helt ung. Det var faktisk meningen, at jeg skulle have været i lære hos en fotograf, men på det tidspunkt var det virkelig svært at finde en plads. Så jeg fokuserede egentlig mere på musikken. Men da jeg fyldte 50 for fem år siden, ønskede jeg mig et kamera af familien, og det fik jeg. Det tændte passionen for foto igen, fortæller Alex.

Egen legeplads
Interessen har siden vokset sig større, for hver dag der er gået, og nu har Alex Nyborg Madsen taget en stor beslutning. Han har lejet et forladt elværk, som han laver om til en fotolegeplads, en genbrugsbutik og et atelier.

– Min fotokammerat og jeg havde længe kigget efter en legeplads til fotografering, men vi kunne ikke rigtig finde det rigtige. Så faldt vi over dette sted, og jeg skrev til borgmesteren på Facebook, om han kunne sætte mig i kontakt med de rette mennesker, forklarer Alex, som nu er lejer af det næsten 100 år gamle elværk.

Se Alex Nyborg vise rundt på sit nye projekt:

Videoen er egentlig ganske eksklusivt forbeholdt brugere af vores app Mit SE og HØR, der har købt det trykte blad og scannet det, for at kunne se videoen. Rent undtagelsesvis bringer vi dog en lille forsmag på, hvad man kan få, hvis man gør netop det. Bladet har 90 sider, og der er nyt, unikt indhold på alle siderne, hvis man scanner dem med sin smartphone og vores nye app, der fås både til iPhone og Android.

Familieprojekt
Efter mange års forsømmelse kræver den ældgamle bygning en kærlig hånd. Alex, hans kone Lone og deres plejedøtre Sia og Bolette hjælper med at brække gulve op, male og gøre rent. Herudover har flere firmaer fra området givet en hjælpende hånd til projektet. I april skulle malingen gerne være tør og bygningen stå klar til åbning. Men det er ikke kun Alex, som får sine drømme opfyldt bag elværkets gamle mure.

– Min kone Lone skal have butik i bygningen, så hun forfølger også sin drøm med elværket. Og min plejedatter Sia, som er mere end normalt dygtig til at tegne og male, skal udstille sine billeder oppe på første etage. Det bliver helt
fantastisk, siger Alex Nyborg Madsen. Det viser sig faktisk også, at Nyborg Madsen-familien har tilknytning til bygningen helt tilbage i tiden.

https://imgix.seoghoer.dk/mit_se_og_hoer_9.png

– Det er lidt mærkeligt. Men min søster fortalte mig, at vores morfar faktisk har arbejdet på elværket i 1931. Hun har fundet et billede fra værkets 25-års jubilæum, hvor han står ved siden af byens honoratiores og borgmesteren. Det vidste jeg først, efter at jeg havde skrevet under på kontrakten. Det giver et ekstra element til gejsten, forklarer han.

Se Alexs' elværk i galleriet herunder

Alex Nyborg Madsen går nye veje - se hans elværk lige her!

Sponsoreret indhold