Nyheder 13. oktober 2018

Albert er single: Tobias ser godt ud

Den 21-årige russiskstuderende Albert leder efter en kæreste, og det gør bestemt ikke noget, hvis den eneste ene ligner den tidligere vinder af ”Den store bagedyst", Tobias.
(Foto: Peter Grosen)

Den flydende othellolagkage i program 1 var første gang, seerne for alvor lagde mærke til Albert Emtoft i ”Den store bagedyst”.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Lagkage er måske så meget sagt, for det mindede mest om suppe, men den unge københavner beviste senere, at han skam kan kreeere flot bagværk.

Om Alberts talent når op på hans idol, vinderen fra 2014, Tobias Hamanns niveau, må vi dog væbne os med tålmodighed for at se.

– Tobias er nok et af mine største bageidoler.

– Han er rigtig dygtig til sit håndværk, og så ser han ret godt ud, lyder det med et grin fra den sympatiske mand, der til daglig arbejder som bartender og tjener på Oscar Bar & Café i hovedstaden.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Peter Grosen)

– Jeg har altid tilbragt meget tid på Oscar Bar & Café, og jeg ville gerne være lidt mere aktiv i miljøet. Jeg er tjener og bartender, men ikke i køkkenet, selv om jeg da kunne lave nogle kager nu. Det er min arbejdsplads, men også min sociale omgangskreds, siger Albert. (Foto: Peter Grosen)

Og skulle der sidde en læser, der synes, Albert ser charmerende ud, så bare rolig:

Han er stadig til at få.

– Jeg er single. En af mine motivationer i forhold til ”Den store bagedyst” var da også, at jeg måske kunne finde en kæreste ved at være med.

– Miljøet er så indspist og småt, og nu kunne jeg komme ud til den brede befolkning. Måske kunne man i sidste ende finde en sød kæreste, lyder det fra Albert.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Peter Grosen)

At stå i køkkenet er ikke nyt for den unge herre. – Min mor havde et konditori med en veninde, inden jeg blev født, så hun har altid lavet gode kager. Jeg kan godt lide at være kreativ, så det er kommet naturligt til mig at bage, men det har altid været på rent hyggeniveau. (Foto: Peter Grosen)

Russiske ambitioner

Han er opvokset i Københavns Nordvestkvarter med akademikerforældre og tre søskende.

Og i sommer besluttede Albert at gå i mor og fars fodspor og læse videre på universitetet.

– Efter folkeskolen – der havde jeg det ikke så nemt på grund af min seksualitet – søgte jeg ind på en kunstskole, men valgte at springe fra.

– Jeg havde Rusland og Østeuropa i baghovedet hele tiden, for jeg har altid nørdet Eurovision.

– Da jeg blev ældre, fik jeg også interesse for historie og samfundsfag, afslører Albert, som kombinerede det hele og nu studerer østeuropæiske studier med russisk som sprog.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

– Vi har altid set programmet derhjemme. Mine forældre har sagt, at jeg skulle melde mig til. Da jeg var i Rusland med en veninde sidste år, så hun opslaget og sagde det samme som mine forældre – og så sendte jeg en ansøgning, fortæller den 21-årige amatørbager. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR)

– Jeg vil gerne beskæftige mig med menneskerettigheder og diplomati.

– Rusland er så eventyrligt, fremmed og spændende. De er måske ikke så accepterende over for mennesker som mig, men det skal ikke sætte grænser.

– Der er mange gode mennesker i Rusland også, lyder det fra ”Den store bagedyst”-deltager, hvis første mesterværkskage var en hyldest til landet i øst.

Kagen var nemlig formet som en russisk katedral – dekoreret med et regnbueflag.

Du kan følge med i "Den store bagedyst" hver lørdag kl. 20.00 på DR1.

Sponsoreret indhold