Nyheder1. oktober 2014

Ærlig Sy Lee: Jeg led af bulimi

Reality-fyren stak en finger i halsen
Af af
Sy Lee er ærlig og fortæller nu, at han led af en spiseforstyrrelse
Sy Lee er ærlig og fortæller nu, at han led af en spiseforstyrrelse
 Foto: Claus PoulsenUdadtil virker han både glad og smilende, men bag facaden gemmer reality-fyren Sy Lee på en dyster hemmelighed: En turbulent tid resulterede nemlig i, at han udviklede en spiseforstyrrelse.

Det fortæller en ærlig Sy Lee på sin blog, sylee.dk.

Det hele begyndte, da Sy Lee var omkring 17 år og netop havde fundet ud af, at hans kæreste havde været ham utro, og én af hans allerbedste venner havde talt ondt om ham bag hans ryg. Alle disse nedture, der også talte tabet af et nært familiemedlem, havde tilmed bevirket, at Sy Lee havde fået uren hud:

-Jeg begyndte at spise alt, men efter jeg havde spist, stak jeg en finger i munden og jeg kastede alt op. I dag ved hvad dette problem er for noget. Dengang vidste jeg ikke, hvad det var, men jeg gjorde det, fordi jeg fik det bedre mig selv. Jeg har aldrig følt mig så sårbar, skriver Sy Lee og uddyber:

LÆS OGSÅ: Sy Lee udgiver single: Hør den her

LÆS OGSÅ: Sy Lee: Forelsket og forlovet

LÆS OGSÅ: Sy Lee gået psykisk ned


- Jeg fik det bare bedre med mig selv. Spisning var min måde at blive glad på, og derefter skulle det bare ud, fordi jeg følte mig propmæt. Jeg gjorde det i en meget kort periode, for jeg kunne se, at den her adfærd var ikke normalt. Min hud skulle ikke ødelægge mit liv. Kun pga. min hud gjorde jeg latterlige ting. Disse mennesker der har vendt ryggen til mig, skulle ikke ødelægge mig. Jeg har skjult det her, og jeg stoppede mig selv efter knap et halvt år tror jeg.

Herefter opsøgte Sy Lee adskillige hudklinikker på Fyn og enkelte i København, hvor han efter talrige behandlinger fik styr på sin hud. På samme tid begyndte han at træne og stoppe helt med den usunde livsstil.

I dag har han ét råd til andre, der lider af bulimi til at stoppe op og tænke over, hvorfor de føler behov for at kaste op:

- Jeg råder alle, der kaster op eller gør noget usundt ved deres krop pga. sorg og triste sager, så stop øjeblikkeligt. Du er din egen lykke, hvis du selv skaber den. Du skal ikke lade andre påvirke dit liv på den måde. Jeg gjorde det i en kort periode i mit liv, og jeg er glad for jeg stoppede inden det blev voldsomt. Jeg ødelagde mig selv. I dag ved jeg mavesyre ødelægger mine tænder hvis man kaster op jævnligt! Jeg vil understrege, at jeg gjorde det kun dengang da jeg var 17-18 pga. min depression. Jeg har aldrig gjort det siden og vil aldrig nogensinde skade min krop igen!

Sponsoreret indhold