Nyheder3. november 2021

Advokat til "Rust"-våbenansvarlig spekulerer: Var settet saboteret?

En advokat smider en bombe i et tv-interview: Den tragiske dødsulykke kan have været resultatet af et "utilfreds" crew-medlem, der muligvis har lavet sabotage, påstår han
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

En af de personer, der især er i søgelyset efter den frygtelige ulykke på "Rust"-filmsettet, er våbenkonsulenten Hannah Gutierrez-Reed, som var ansvarlig for at sikre våbenet.

Nu går hendes advokater, Jason Bowles og Robert Gorence, ud offentligt og forsøger at pege pilen i en anden retning. De stiller spørgsmålet, om kuglen, der tog livet af filmfotograf Halyna Hutchins og sårede instruktøren Joel Souza, kunne være blevet plantet med vilje?

Da de onsdag var med i NBC-programmet "Today", luftede Jason Bowles deres tanker om, nogen har saboteret settet med skarp ammunition.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/rust-set-sabotaged-lawyers15.jpg
 Foto: Jash Hopkins/Instagram

Alec Baldwin står som nummer to til venstre sammen med andre skuespillere på filmen "Rust". (Foto: Josh Hopkins/Instagram)

Det var den 24-årige Hannah Gutierrez-Reed, der på dagen, hvor den 63-årige stjerneskuespiller Alec Baldwin affyrede det dødelige skud, ladede pistolen. Kuglerne skulle være blevet taget fra en boks, hvor der udelukkende lå såkaldte dummy-kugler, der ikke er i stand til at blive skudt med.

Uden opsyn

Men advokaterne påstår, at den boks på den skæbnesvangre dag var uden opsyn i timerne mellem klokken 11 og 13, og at der i det tidsrum sagtens kunne have været et utilfreds medlem af crewet, som havde plantet det skarpe skud.

- Vi kender et par fakta. Vi ved, der var et skarpt skud i en boks med dummy-kugler, der ikke skulle have været der - mindst en kugle. Vi har folk, som gik fra settet, fordi de var utilfredse, siger Jason Bowles.

- Så der var mulighed for at pille ved denne scene, så ja, vi kigger på den mulighed, fortsætter advokaten.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/attorneys.jpg

Hannah Gutierrez-Reeds advokater taler ud og foreslår, at deres klient er endte i en fælde. (Foto: Today)

Advokaten uddyber, at de antager, at nogen har putten kuglen ind i æsken, og at en person kun ville gøre det, hvis de havde et formål ved at sabotere film-settet.

- Der er ingen anden grund til, at du ville gøre det - at du ville blande det skarpe skud med dummy-kuglerne, siger Jason Bowles i det opsigtsvækkende interview og fortsætter:

- Jeg tror, at nogen, som ville gøre det - ville sabotere settet - ville bevise en pointe og sige, at de er vrede og utilfredse.

Tjekkede våbenet grundigt

Med-advokaten Robert Gorence hæfter sig i interviewet også ved, at mens alle våben på settet var låst væk i et pengeskab, så lå de falske film-kugler frit tilgængelige i en lastbil.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mega799411_001_2.jpg
 Foto: MEGA

Det var her i New Mexico, at skuddet blev affyret. Hannah Gutierrez-Reed var ikke til stede, fortæller advokaterne. (Foto: MEGA)

De kan også fortælle, at deres klient slet ikke var til stede i kirken på settet, da der blev trykket på aftrækkeren.

Til gengæld skulle Hannah Gutierrez-Reed grundigt have tjekket våbenet, og at hun skulle have indsat seks kugler, hun var overbevist om var falske. Derefter gav hun våbenet til assistenten David Halls, som gav den videre til Alec Baldwin med beskeden om, at den var "kold".

I onsdagens udgave af "Today" bliver det ikke fremlagt nogen beviser for advokaternes teori.

Omstændighederne for "Rust"-ulykken i New Mexico, der fandt sted 21. oktober, bliver fortsat efterforsket, og politiet har endnu ikke sigtet nogen for noget.

null

Sponsoreret indhold