Nyheder4. marts 2022

Advarer mod hjemmeside: Narrer sig til penge

Det kan blive både kostbart og besværligt at bruge hjemmesiden vurderebil.dk - det mener Forbrugerombudsmanden, der nu advarer danske netbrugere mod siden
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/bilfup.jpg
 Skærmdump

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en mail til tip@seoghoer.dk

SENESTE: Politiet advarer unge mod DETTE TRICK

Alle alarmer bør lyde, hvis du støder på en Facebook-annonce for hjemmesiden vurderebil.dk.

For ikke nok med at firmaet ifølge Forbrugerombudsmanden narrer penge ud af talrige forbrugere, der vil have deres bil vurderet.

Hjemmesiden, hvis ejere skjuler sig bag en falsk dansk adresse, misbruger også Trustpilots design og får det til at se ud, som om kunderne er vilde med "produktet", kan SE og HØR nu afsløre.

Klar advarsel

Fredag morgen advarer Forbrugerombudsmanden alle netbrugere mod at bruge siden:

"Hjemmesiden markedsfører sig enten direkte via emails eller annoncer på Facebook, hvor forbrugerne får at vide, at de ved at indtaste registreringsnummer på deres bil på hjemmesiden vurderebil.dk kan få en vurdering af værdien," skriver ombudsmanden i sin advarsel.

"Prisen for vurderingen fremgår ikke af annoncerne. På hjemmesiden kan man kun se prisen på vurderingen ved at scrolle ned på siden under den blå ”send til”-knap. Prisen står med lille skrift på lysegrå baggrund."

"Hvis forbrugerne indtaster oplysningerne på vurderebil.dk, får de tilsendt en regning på 990 kroner for vurderingen."

Det skal du gøre

- Undlad at benytte siden

- Lad være med at betale, selvom du får en opkrævning eller et inkassovarsel for en vurdering. Meddel virksomheden, at du ikke mener at have indgået en aftale om betaling

- Hvis selskabet mod forventning indbringer sagen for retten, er du meget velkommen til at kontakte Forbrugerombudsmanden

- For en god ordens skyld gør vi opmærksom på, at du ikke kan blive registreret i Experian (det tidligere RKI), hvis du har gjort indsigelser mod kravet

Misbruger Trustpilot

Og man kan som nævnt heller ikke stole på resten af det, som står på hjemmesiden.

Slet ikke den høje score på - hvad der ligner en karakter fra Trustpilot - som ligger på forsiden af vurderebil.dk.

For taster man sig direkte ind på Trustpilot er scoren ikke de lovede "4,87 ud af 5", men i stedet 1,2 i score.

100 procent af anmeldelserne er nemlig markeret som "dårlige".

https://imgix.seoghoer.dk/falsk_trust.jpg

Nej, der er INGEN, som anbefaler vurderebil.dk, der har stjålet designet fra Trustpilot til at få det ud som om, at kunderne er vilde med firmaet. Skærmdump

Der er med andre ord tale om falske positive anmeldelser, hvor vurderebil.dk får det til at se ud som om, at der findes glade kunder på Trustpilot.

De reelle ejere af hjemmesiden skjuler sig også ved at bruge en tilsyneladende falsk adresse i det danske domæneregister, ligesom der ikke vises det lovpligtige cvr-nummer eller kontaktoplysninger på vurderebil.dk.

Der lyves samtidig om firmaets erfaring, der ifølge hjemmesiden er over 10 år. Problemet er bare, at hjemmesiden blev oprettet 20. august sidste år.

Eneste spor af et firma gemmes i øvrigt betingelserne, hvor der står navnet "VERUS ET OPTIMUS".

Det er dog uvist, hvor dette firma kommer fra, men ifølge flere af dem, der klager over firmaet på Trustpilot, er de blevet kontaktet fra et firma i Belgien, når de ikke betaler fupregningen.

Samme resultat er ombudsmanden nået frem til:

"Gennem det europæiske samarbejde mellem håndhævende forbrugermyndigheder, CPC, har Forbrugerombudsmanden konstateret, at indbetalingerne via Belgien ender hos en lettisk statsborger med adresse i Litauen."

"Derfor har Forbrugerombudsmanden bedt myndighederne i Litauen om at stoppe den ulovlige aktivitet."

null

Sponsoreret indhold