Krimi 4. marts

Politiet advarer: Sådan bliver studerende snydt af bedragere

Bedragere har fundet et nyt trick til at lokke penge ud af især unge studerende
Foto: Ritzau Scanpix (arkivfoto)

SENESTE: Hold dig LANGT VÆK fra denne hjemmeside

Københavns Polti kommer nu med en advarsel mod at give sit cpr-nummer og adresse til fremmede, efter de har set et ærgerlig tendens, hvor især studerende bliver snydt. 

Deres nye trick går ud på, at bedragerne først annoncerer de mest lukrative jobs i grupper på de sociale medier. 

Er man interesseret i arbejdet, skal man sende dem en mail med sine personlige oplysninger herunder cpr-nummer og adresse. 

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse. 

Men de studerende får aldrig jobbet til gengæld har bedragerne nu de oplysninger, som de skal bruge til at stjæle penge. 

De bruger nemlig oplysningerne til at bestille varer på nettet, der er ofte tale om mærkevaretøj. De får tøjet sendt med betaling på faktura, så de snu bedragere skal aldrig have pengene op af lommen. 

"Det virker organiseret, og vi har den seneste tid fået mange anmeldelser fra folk, som uden skyld pludselig står med inkassosager for noget tøj, de ikke har bestilt eller modtaget. Mange af ofrene er studerende, der falder over opslag om studiejobs og derfor i god tro sender oplysninger til det, der viser sig at være bedragere", fortæller vicepolitiinspektør Peter Reisz. 

Varerne bliver leveret ved et afhentningssted, hvor bedragerne så henter dem. 

Artiklen fortsætter under opslaget...

Fakturaen smider de ud, og tøjet bliver solgt videre. 

"Ofte opdager folk først, at de er blevet udnyttet, når der kommer rykkere for manglende betaling eller, i værste fald, at regningen er sendt til inkasso", fortæller vicepolitiinspektør Peter Reisz. 

Sponsoreret indhold