Nyheder27. januar 2019

Mogens Lykketoft afslører: Adopteret to gange

Den garvede politiker nåede at have tre sæt forældre, inden han fyldte et år
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-14389.jpg
 Foto: Claus Poulsen

Mogens Lykketoft, 73, er socialdemokratisk medlem af Folketinget og forhenværende udenrigs-, finans- og skatteminister.

Selv om han har haft mange topposter i sin politiske karriere, så havde han en turbulent start på livet.

I denne uges Ude og Hjemme fortæller Lykketoft til forfatteren Bo Østlund, der har udgivet bogen "Jeg var engang - Sådan påvirkede barndommens gade mit liv", om, hvordan han blev adopteret ikke bare én, men hele to gange.

Mogens Lykketoft, hvis fulde navn er Axel Mogens Leif Lykketoft, kom til verden i 1946 i København.

Hans mor var en 17-årig pige, der tjente på en gård på Sjælland, som blev gravid med en ni år ældre mand.

Manden ville ikke giftes, og derfor blev hun sendt hjem til København for at holde graviditeten skjult, og efter barnet var blevet født, blev det afleveret på Rigshospitalet og bortadopteret.

Få måneder efter, Lykketoft var kommet ind i adoptivfamilien, døde faderen pludseligt, og konen kunne ikke overskue at stå alene med et spædbarn.

Derfor blev han igen bortadopteret og endte hos Axel og Martha, som han betragter som sin far og mor.

Da Mogens var 10 år fortalte hans forældre ham, at han var adopteret. Forældrene mente, han havde krav på at vide det, men ellers var det ikke noget, man talte om.

Artiklen fortsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/sh-700572.jpg
 Foto: Aller Media DK

Mogens Lykketoft i 1982. Foto: Aller Media Dk

Som voksen med teenagebørn overmandede nysgerrigheden ham dog, at han blev sat på lidt af et detektivarbejde for at opstøve sin biologiske mor og far.

Da han fandt frem til sin biologiske mor, sendte han et brev, hvor han fortalte, at han var offentligt kendt, men ikke inden for hvilket felt, og forhørte sig om, hvorvidt hun havde lyst til at møde ham.

Mogens Lykketoft endte faktisk med både at møde sin biologiske far og mor og fandt ud af, at han havde seks halvsøskende.

- Jeg fortalte aldrig min adoptivmor, at jeg havde taget kontakt til mine rigtige forældre, for jeg var ikke sikker på, at det var noget, hun ville håndtere særligt godt, selv om jeg jo selv ved, at det overhovedet ikke har betydet noget for kærligheden til mine adoptivforældre, fortæller Mogens Lykketoft til forfatter Bo Østlund i denne uges Ude og Hjemme.

Sponsoreret indhold