Nyheder19. december 2017

Se billedet: "Årgang 0"-stjerne har fået kørekort

Emma Josefsen, der i mange år var en fast del af ”Ågang 0”-holdet, er for alvor trådt ind i de voksnes rækker. Den 17-årige pige har nemlig fået kørekort og var i slutningen af november ude på sin første køretur. Se det dejlige billede her
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/aargang_0.jpg
 (Foto: Thomas Marott/TV 2)

De kom alle til verden i 2000, så det er ingen hemmelighed, at ”Årgang 0”-børnene ikke længere er børn. Faktisk er de i den grad blevet voksne.

Se nu blot den jyske pige Emma Josefsen, der for godt og vel en måned siden fik kørekort.

Mangler du en julegave? Køb den perfekte her på under ét minut!

29. november var Emma og mor Lene ude på køretur, og her var det altså den unge pige, der styrede køretøjet.

Normalt forbinder man kørekort med 18-årige, men i sommer vedtog Folketinget et lovforslag, der gjorde det muligt for 17-årige at køre bil, så længe de har en erfaren bilist siddende til højre for sig. Og i Emmas tilfælde var det altså mor Lene, der var med som erfaren bilist og passager.

Til januar får vi et gensyn med ”Årgang 0”-deltagerne, men det bliver desværre uden søde Emma og hendes dejlige, vestjyske familie.

Sidste år valgte familien fra Tarm at trække stikket og stoppe i det populære program. Det skete efter ønske fra Emma selv, der gerne ville være ”en almindelig teenager”, hvor kameraerne ikke var med på sidelinjen.

- Emma vil gerne være en helt almindelig teenager og ikke "Emma fra tv". Det har ikke været nogen nem beslutning, for hun haft mange gode oplevelser med serien. Men efter lang tids overvejelse er vi i fællesskab blevet enige om, at det er det rigtige for hele familien at stoppe nu, fortalte far Poul-Erik til TV 2 sidste år.

Mangler du en julegave? Køb den perfekte her på under ét minut!

Når "Årgang 0" vender tilbage i 2018, er det derfor kun to fra det oprindelige startcast, der stadig er en del af programmet.

Rachel fra Aabenraa og Stephanie fra Slagelse har seerne fulgt gennem tykt og tyndt siden 1999, mens Christian fra Aarhus tog Mathildes plads i 2007.

Forinden familien valgte at stoppe helt, havde de for en stund trukket sig fra programmet efter et hårdt år 2015.

Emma havde blandt andet haft en grim knæskade, der satte sine tydelige spor.

- Jeg har haft rigtig mange smerter de sidste halvandet-to år, og det har gjort, at jeg ikke kunne spille fodbold og ikke kunne komme på efterskole, fordi jeg har ondt i det hele tiden, sagde Emma, da familien kortvarigt medvirkede i første afsnit af sidste års sæson.

Her satte de flere ord på deres valg om at stoppe i programmet.

Mangler du en julegave? Køb den perfekte her på under ét minut!

Poul-Erik tilføjede dengang, at skaden påvirkede Emma meget – både fysisk og psykisk.

- Det gav et knæk, for det havde hun godt nok set frem til. Så alt overskud var væk.

Det var dog ikke kun Emmas knæskade, der havde fyldt meget i familien. Også Emmas bror Simon – der er den mellemste i børneflokken – havde et hårdt år 2015.

- Simon har haft det rigtig svært og har tumlet med nogle andre problemer. Han er blevet udredt på sygehuset i Herning og har fået en Asperger-diagnose, som er en form for autisme, forklarede Lene i programmet.

Se billeder af Emma og hendes familie i galleriet herunder:

’Årgang 0’-Emmas familie: Derfor stopper vi

Sponsoreret indhold