Nyheder 4. februar 2014

Årgang 0-Rachels mor: Jeg har været så gal

Rachels skoleår har ikke været lutter lagkage
Af af
Foto: Mikael Rieck
Tirsdag aften rullede det sidste afsnit af Årgang 0 over skærmen for denne gang. Og forældrene til børnene fra årgang 0 kiggede tilbage på et år, der har budt på lidt af hvert, blandt andet skolesammenlægning. Og dét er ikke forløbet gnidningsfrit for den ellers så skoleglade Rachel - hendes skoleår bød nemlig på mobning. Året har derfor været en hård omgang for den sønderjyske familie:

- Så tager de en skole, som ikke var særlig god, og lægger den sammen med den rigtig gode skole, hvor vores børn gik. Og dét, vi har fået ud af det, er en rigtig dårlig skole. Dét, sammenlagt med det hele, gjorde jo ikke, at hun havde det bedre. Og det tærer på én, og jeg har været så gal, sagde Theresia Treschow i tirsdagens afsnit.

Læs også: Rachel blev mobbet

Rachel fortalte åbent i sidste uges afsnit, at 7. klasse ikke havde været let - hun havde således været udsat for mobning. Over for Billed-Bladet uddybede hun, at mobningen især fandt sted på de sociale medier som for eksempel Facebook:

- Jeg er blevet mobbet ret meget, og det blev ved, indtil min mor og skolen sagde stop. Den slags er værre i dag, hvor der også sker en masse mobning på de sociale medier, og der blev også skrevet en masse dårligt om mig. Det tog lærerne fat om, og heldigvis stoppede det, og jeg er nu kommet i en anden 8. klasse på årgangen, hvor jeg har det rigtig godt med kammeraterne, fortalte hun i sidste uge til ugebladet.

Læs også: Rachels far havde en nedtur

Næste år er Rachels plan at begynde på efterskole, mens storebror David håber på at komme et år til udlandet. Det vil i så fald betyde, at det sønderjyske hus vil være tømt for børn - dog ikke noget, der afskrækker mor Theresia og far Lars:

- Vi kan altid snakke, sagde Theresia i tirsdagens afsnit, inden Lars hurtigt supplerede:

- Eller dyrke sex.

Sponsoreret indhold