Nyheder1. april 2021

Årets aprilsnarre: Lurede du dem?

Mens flere medier afholder sig fra at narre sine læsere eller seere, så er der dog dukket nogle eksempler op på aprilsnarre her på denne 1. april 2021. Af svingende kvalitet, må man dog alligevel sige
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/capture_7.png
 Foto: Youtube, Copenhagen Zoo

Man skal være på vagt, når kalenderen siger første aprildag.

Det skyldes naturligvis den ældgamle tradition, aprilsnarren, som de fleste danskere dog i år har skulle kigge langt efter.

For mens du muligvis er blevet taget ved næsen af din onkel ved påskefrokostbordet, så er der langt mellem de danske mediers bud på en aprilsnar i år.

Ifølge en rundspørge foretaget af fagbladet Journalisten, er der flere medier, som op til den 1. april har meldt ud, at de ville afholde sig fra at tage gas på læsere, seere eller lyttere i år.

Fie-historie var fup

Tiden er simpelthen løbet fra opdigtede nyhedshistorier – også selvom de kun foregår på denne ene særlige dag om året – lyder forklaringen.

Alligevel håber vi her på SE og HØR, at det gav anledning til et lille gisp og et løft på smilebåndet, da vi tidligt onsdag udgav nyheden om, at influenceren Fie Laursen snart åbner sin egen brevkasse her på bladet.

For selvom det kunne lyde som et helt spændende projekt, så er det ganske enkelt bare en aprilsnar.

Selv mener vi selvfølgelig, at vi ramte det gyldne grænseland mellem sandsynligt og chokerende med vores lille april-løgn, men hvad synes du?

Giv din mening til kende i afstemningen i bunden af artiklen.

På trods af den uddøende aprilsnar, så kan du herunder se en liste over nogle af de andre usandheder, man har kunne støde på i nyhedsbilledet i løbet af i dag. Tjek herunder, om du er blevet narret.

EU-krav til techgiganter: Nu skal apps kunne genbruges

Denne lille morsomhed kommer fra hjemmesiden recordere.dk og forsøger at bilde os ind, at EU har indgået en aftale med techgiganterne om at genbruge apps, for at nedsætte CO2-aftrykket.

Både Android og iOS, vil altså lave en funktion, hvor man kan sende brugte apps retur, når de ikke længere benyttes. Så andre kan få glæde af dem, lyder det.

I kommentarerne under artiklen er der dog flere læsere, der hurtigt har regnet ud, at den slags software jo naturligvis ikke kan genbruges.

Lars Løkke ny chefredaktør på Ekstra Bladet

Tæt op af samme idé som SE og HØRs Fie Laursen-ansættelse finder vi en spøg, der er fabrikeret af kollegaerne på Ekstra Bladet.

Allerede klokken halv syv i morges kunne de morgenfriske læse, at tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen overtager hjørnekontor og chefredaktørstol fra Poul Madsen, som netop er trådt af efter 14 år på posten.

- If You can't beat them, join them, som man siger, skulle beskeden lyde fra Løkke, som glæder sig til at arbejde hjemme fra privaten i Nyhavn.

Zoo udvikler effektiv covid-vaccine

Vi generer vel ikke nogen, hvis vi drister os til at placere Københavns Zoologiske Haves bud på en aprilsnar i bunken af mindre vellykkede af slagsen.

Den gamle dyrehave har både haft gang i ansigtsmalingen, fjerene og lægekitlerne for at få fans og følgere til at tro, at de har haft held med at udvikle en vaskeægte coronavaccine – som dog kommer med en række bivirkninger.

Man er tilsyneladende eksempelvis tilbøjelig til at gå evolutionsmæssigt tilbage til et dinosaur-stadie, hvilket giver anledning til at tro, at der sidder nogle i kommentarsporene rundt omkring på de sociale medier, som allerede har været heldige at få det første stik.

Efter en lang periode med nedlukning skulle man ærligt talt tro, at Zoo havde haft bedre tid til at forberede sig på denne 1. april. Måske har de virkelig fået coronakuk.

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet fra YouTube

Vestbadet løser problem med nøgenhed i vandrutsjebanen

Så såre simpelt kan det gøres. I et facebookopslag fra svømmehallen Vestbadet oplyser de, at der indføres nøgenregler som badende, som benytter sig at rutsjebanen. Altså bar røv er et krav. Det sker for at løse problemerne med besøgende, der på vej ned smider bukserne.

Simpelthen i et desperat forsøg på at gøre svømmeoplevelsen lige for alle.

- Så nu er det ikke længere lovligt at have badetøj på i vandrutsjebanen. Alle skal smide badetøjet, lyder det.

Ny opfindelse: Tænd andre bilers baglygter

Hos FDM har man i dag en god nyhed om en nyudviklet app, som gør det muligt for andre at tænde billygterne hos andre bilister, hvis de skulle have glemt det, og på den måde kører rundt på vejene som såkaldte ”mørkebiler”.

- Hvis lyset bliver tændt på en bil af en anden bilist, vil bilisten blive advaret. Dette gøres ved at spille 'Shine a Light' med Rolling Stones i deres radio på repeat, skriver FDM.

Og således fik de strikket en aprilsnar sammen, som man nærmest kan blive helt skuffet over, ikke bliver en realitet.

Pizza Ristorante i smørbar udgave

Dr. Oetker melder sig i flokken af virksomheder, der tilfældigvis lancerer et eller andet helt skørt på 1. april. Så nu er den her: ”Smørbar Ristorante Pizza” som du kan pære ud på eksempelvis din spegepølsemad. Kort fortalt tilfører den pizza-smag (hvad end det så lige er) til al slags mad. I kommentarerne er der dog allerede nogen, der sender en stille bøn afsted til stenovnsguden i håb om, at den er god nok.

Please, ikk være en aprilsnar, er der én ristorante-fan, der skriver.

Velbekomme.

Læs eller genlæs SE og HØRs bud på en kæk aprilsnar her, og afgiv din stemme herunder:

[node:aller-poll]

Sponsoreret indhold