Nyheder12. maj 2014

"Ålen" i retten mod B.T.

Vil renses for anklager om misbrug af støttemidler
Af af
Peter Aalbæk Jensen hiver nu B.T. i retten.
Peter Aalbæk Jensen hiver nu B.T. i retten.
 Foto: Mikael RieckFilmselskabet Zentropas direktør, Peter Aalbæk Jensen, hiver nu dagbladet B.T. i retten, efter at avisen i en længere artikelserie beskyldte filmbossen for at have misbrugt offentlige støttemidler til uvedkommmende formål.

LÆS OGSÅ: Martin Krasnik - så meget tjener jeg

Aalbæk har stævnet B.T. for injurier og ønsker nu oplysningerne i artiklerne prøvet i retten.

Det fortæller Peter Aalbæk Jensen på et halvandet minut langt filmklip, han har lagt på YouTube og på Zentropas hjemmeside.

Her er han specielt ond i sulet på B.T.'s nuværende nyhedschef, Simon Andersen, der var medforfatter på de kritiske artikler.

120 kilo midtjysk mindreværkskompleks
På videoen kalder han blandt andet Simon Andersen for 120 kilo tungt midtjysk mindreværkskompleks.

Samtidig mener han, at det er helt ude i hampen at anklage ham for at skulle have taget 200.000 fra filmen "Antichrist"s produktionsbudget.

- Simon Andersen har beskyldt mig for at tage 200.000 af kassen på filmen 'Antichrist'. En beskyldning, der ligger langt under mit niveau. Det får vi retten til at finde ud af, siger Peter Aalbæk Jensen i videoen.


LÆS OGSÅ: Kongehusekspert: Nordisk Film går for langt

Til DR Kultur siger B.T.'s chefredaktør, Olav Skaaning Andersen, om sagsanlægget:

- Hvis han gerne vil have en retssag, så ser vi frem til den med stor fortrøstning. Det vil give os mulighed for at få svar på de spørgsmål, som vi ikke har kunnet få svar på tidligere, siger Olav Skaaning Andersen til DR Kultur.

Se klippet med Peter Aalbæk her.

Sponsoreret indhold