Nyheder23. september 2021

60-årig vicepræsident eftersøgt af Interpol: slår rekorden som ældste professionelle fodboldspiller

Vicepræsidenten i Surinam, Ronnie Brunswijk, har slået rekorden som den ældste spiller i en international kamp. Det skete for holdet, han selv ejer
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/brunswijk_kaptajn.png
 Twitter

Han er 60 år, far til 50 børn, tidligere bankrøver og guldbaron, holdejer, og han er vicepræsident i landet Surinam.

Og nu åbenbart også professionel fodboldspiller.

Sent mandag aften udspillede et fuldstændig surrealistisk scenarie sig.

Det skete, da vicepræsidenten for Surinam, Ronnie Brunswijk, debuterde for fodboldholdet Inter Moengotapoe, som han selv ejer.

I CONCACAF League-kampen mod Olimpia fra Honduras havde holdejeren nemlig udtaget sig selv til truppen.

CONCACAF-League er Nordamerika, Mellemamerika og Caribiens pendant til UEFAs Europa League, altså der hvor vi i sidste uge blandt andet så Brøndby og FC Midtjylland i kamp mod henholdsvis Sparta Prag og Ludogorets.

Vicepræsidenten startede inde, og dermed blev han den ældste nogensinde til at spille en professionel international fodboldkamp.

Sønnike i marken og Interpol i nakken

Ronnie Brunswijk står ikke noteret for andre kampe, så udover rekorden debuterede han også for sit hold – og i det hele taget i professionel fodbold.

Da startopstillingen blev offentliggjort, blev det gjort klart, at han skulle starte inde på den centrale midtbane, og han havde selvfølgelig også valgt sig selv som holdets anfører til opgøret.

Udover at smide sig selv startopstillingen havde den 60-årige også sørget for plads til endnu en debutant. Hans 21-årige søn Damian Brunswijk havde nemlig også fundet vej til start 11-eren. Og foran sin far lå han solidt placeret i angrebet.

Artiklen fortsætter under billedet....

https://imgix.seoghoer.dk/surinam_opstilling.png

Foto: Flashscore, Inter Moengotapoe stillede op i en defensiv 5-3-2-opstilling. Lige lidt hjalp det.

Far og søn nåede at spille 27 minutter sammen, inden Damian Brunswijk blev udskiftet.

Ronnie Brunswijk kunne formentlig selv styre, hvornår det var hans tur til at forlade banen. Og ved stillingen 0-3 blev han efter 54 minutter skiftet ud.

Kampen endte 0-6 til udeholdet fra Honduras, og dermed ligner det en umulig opgave at gå videre, når de to hold igen på onsdag tørner sammen i returopgøret.

Men returopgøret bliver altså uden Ronnie Brunswijk. Han er nemlig eftersøgt af Interpol for narkohandel, og derfor kan han ikke forlade Surinam.

Artiklen fortsætter under billedet....

https://imgix.seoghoer.dk/interpol_brunswijk.png

Foto: Interpol

Hvem af hans 50 børn, der overvejes som erstatning på centrale midtbane vides endnu ikke.

Efter kampen meldes det, at Ronnie Brunswijk var et smut i modstandernes omklædningsrum. I en video ses det, at han uddeler kontanter til modstanderne. Se den herunder.

Rekorden som den ældste professionelle fodboldspiller nogensinde tilhører israelske Isaak Hayik, der i en alder af 73 år spillede en professionel fodboldkamp.

Hans rekord står skrevet i Guinness rekordbog. Så det bliver spændende at se, om Ronnie Brunswijk om 14 år igen vender tilbage til grønsværen.

null

Sponsoreret indhold