Nyheder 19. november 2021

4070 nye coronatilfælde: Højeste siden december

For anden dag i træk er der fundet mere end 4000 smittetilfælde på én døgn
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Der er 4070 nye tilfælde af corona det seneste døgn.

Det oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde fredag.

De seneste smittetilfælde er fundet blandt 180.466 PCR-test. Det giver en positivprocent på 2,26, hvilket er en smule lavere end torsdag.

Det er det højeste antal siden december, og 57 personer mere end dagen før, hvor der blev fundet 4013 nye tilfælde.

Smitten er højest i Region Hovedstaden.

- Men vi ser bekymrende smittestigning i hele landet, siger direktør i Statens Serum Institut, Henrik Ullum, på pressemødet.

Gode virus-vilkår

Henrik Ullum understreger, at efteråret og den kommende vinter betyder bedre vilkår for virussen, og han slår fast, at hvis der ikke gøres noget, så vil vi se stigninger på både smittetallene og på indlæggelser.

På pressemødet kommer det desuden frem, at der stadig arbejdes på at rulle det tredje stik ud til danskerne. I denne uge får yderligere 450.000 danskere tilbuddet.

- Hvis man får det tredje stik, får man en høj vaccineeffekt mod infektion og en meget høj beskyttelse mod alvorlig sygdom, siger Magnus Heunicke på pressemødet.

Piller kan hjælpe

Torsdag kom det frem, at Regeringen og Folketinget ønsker at bruge 450 millioner kroner i år og næste år på coronapiller, der skal forebygge alvorlig sygdom ved coronasmitte.

Direktør i Lægemiddelstyrelsen Lars Bo Nielsen fortæller på pressemødet, at det foreløbig ser ud til, at tabletbehandling kan være effektivt til behandling af mennesker, der bliver ramt af coronavirus.

- Det ser ud som om, at hvor vaccinen kan beskytte mod, at man bliver syg, så kan tabletten bruges, hvis man bliver smittet, siger han på et pressemøde.

Han understreger, at ingen tablet endnu er godkendt til brug, og at tabletbehandling efter en godkendelse i første omgang vil være forbeholdt sårbare grupper.

Sponsoreret indhold