Nyheder25. januar 2022

Væltet af afsløringer: Fagbossen Per Christensen fratræder

3F's ledelse og formand Per Christensen har i dag indgået en gensidig aftale, om at Per Christensen fratræder sin stilling som formand i fagforbundet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20190327-160040-l-1920x1280we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Per Christensen er færdig som øverste chef i fagforbundet 3F.

Det skriver de i en pressemeddelelse.

3F's ledelse og formand Per Christensen har i dag indgået en gensidig aftale, om at Per Christensen fratræder sin stilling som formand.

Aftalen sker på baggrund af sagen vedrørende Per Christensens private liv, der har fyldt meget i medierne i den seneste tid.

Begge parter er på den baggrund enige om, at det er bedst for alle parter, at Per Christensen stopper i 3F.

Beslutningen om fratrædelsen blev taget på et ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde - i pressen omtalt som regulært "krisemøde" - i København.

Dette møde kom i kølvandet på BT's afsløringer af Per Christensens årelange og indviklede dobbeltspil, hvor han undervejs har været i forhold med flere kvinder ad gangen.

Uden de hver især vidste, at de ikke var hans eneste partner.

Det kan du læse mere om her:

Stor tvivl om tilliden

3F's næstformand Tina Christensen udtaler i pressemeddelelsen:

- Der er i den seneste tid sået stor tvivl om tilliden til Per Christensen som 3F’s formand. Der skal altid være endda meget stor tillid til personen i spidsen for vores fællesskab, og derfor er både vi og Per Christensen af den opfattelse, at det er bedst for 3F og vores medlemmer, at han nu stopper. Måske var det engang sådan, at man kunne skille privatliv og arbejdsliv, når man var en fremtrædende figur. Det kan man ikke, når det vedrører forhold af en karakter som i den aktuelle situation. Det har både vi og Per Christensen erkendt – derfor stopper han nu som formand i en gensidig forståelse.

Umiddelbart inden BT's afsløringer besluttede Per Christensen sig selv for at komme sagen om ham i forkøbet, og udtale sig i et opslag på facebook.

Dette oplsag kan du læse her:

Kilder, der var tilstede ved mødet tirsdag fortæller til BT, at der var et stort flertal i hovedbestyrelsen mod Per Christensen.

Blandt andet Danmarks største 3F-lokalafdeling i Aalborg, som har over 17.000 medlemmer.

Han tog selv konsekvensen på mødet og trak sig, lyder det fra B.T.s kilder.

Per Christensen var øverste chef i Danmarks største fagforbund, 3F, i otte år.

Sponsoreret indhold