Nyheder25. januar 2022

Vildt dobbeltliv afsløret: Nu skal 3F-bossens skæbne afgøres

Kan resten af hovedbestyrelsen i Danmarks største fagforbund fortsat have tillid til Per Christensen, efter det blev afsløret, at han i årevis har levet et dobbeltliv? Det afgøres tirsdag formiddag på hovedkontoret i København
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20190327-160027-l-1920x1280we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

To partnere, to sæt bonusbørn, to ferier, to familiefester og et spind af løgne om, hvor han var, mens han i var sammen med sine skiftende kærester og ægtefæller.

Det er, hvad Per Christensen i årevis har skulle jonglere - og det endda ved siden af sit krævende arbejde som øverste chef i Danmarks største fagforbund, 3F.

Som formand for forbundet betragtes han som den vigtigste tillidsmand i Danmark, men nu har hans troværdighed lidt et ordentligt knæk.

I dag er han sammen med andre medlemmer af 3F’s hovedbestyrelse indkaldt til møde, hvor han skal forklare det omfattende dobbeltliv, som BT i weekenden afslørede ham i at have ført gennem flere år.

Hovedbestyrelsen skal afgøre, om de fortsat kan have tillid til ham efter denne afsløring.

Mødet er sat til at foregå mellem klokken 10 og 12 tirsdag, og mens vi venter på en afgørelse af fagbossens skæbne i forbundet, kan du læse lidt om, hvad det helt nøjagtigt er, der er kommet frem om ham.

Dobbelt op på alt

Gennem en årelang periode har han levet sammen med to kvinder, som han var enten gift med eller i fast parforhold med, og mens begge kvinder troede, de var fagbossens eneste partner.

BT har haft kontakt til fire kvinder - hvoraf tre ønsker at stå frem med deres historie - der alle har oplevet at være viklet ind i Per Christensens bedrag.

De bedragede kvinder har intet anet, mens han har haft to faste partnere, to steder han sov, to svigerfamilier, to forskellige omgangskredse og to sæt bonusbørn. Nærmest dobbelt op på alt man finder i et ellers normalt parforhold.

Når Per Christensen ofte ikke sov hjemme - men altså var hos sin anden partner - troede kvinderne hver især, at han var på arbejdsrejser, natlige forhandlinger, overnattede hos familie, passede børnebørn eller endda var i coronaisolation.

Men hvad kommer hans utroskab og dobbeltliv offentligheden ved, tænker du måske?

UDNYTTEDE HAN SIN POSITION?

Flere argumenterer her for, at hans virke som tillidsmand netop bringer sagen ud af privatlivet.

Desuden har han ifølge BT's afsløring udnyttet sin position som 3F-formand til sit bedrag og sine dækhistorier. Han har blandt andet haft adgang til en 3F-relateret lejlighed, som ellers kun var til "værdigt trængende chauffører" og brugt navngivne socialdemokratiske ministre i sine løgnagtige dækhistorier.

Per Christensen valgte selv at fortælle sin version af historien på sin Facebook-profil. Her har han undskyldt og beklaget, hvad han selv kalder for "svigt og løgne".

Kan han ryge på det her?

Tirsdag formiddag har flere medier, herunder Ritzau, forsøgt at få nogle af hovedbestyrelsens medlemmer til at lufte deres holdninger til afsløringerne om Per Christensen og forventningerne til mødet.

Her svarer formand i 3F Storkøbenhavn, Jesper Holm, at han fortsat bakker op om fagbossen.

Morten Ryom, formand for 3F Ungdom, kaldte på vej ind til krisemødet, situationen for 'træls'.

Det gjorde han til BT's udsendte.

- Det er en træls situation for alle involverede. Så nu må høre, hvad han (Per Christensen, red.) har at sige inde til hovedbestyrelsesmødet, sagde Morten Ryom.

Flere højtstående 3F'ere fortalte mandag til BT, at der blev holdt møder på kryds og tværs for at tage stilling til Per Christensens fremtid.

- Man skal fandeme være sikker, når man blæser til kamp mod Per Christensen. For det kan blive grimt, når han er involveret, lød det for eksempel fra et medlem af hovedbestyrelsen.

Seneste melding om mødet i København lød tirsdag formiddag, at det var udskudt en halv time - til 10.30. Der er ingen umiddelbar forklaring på, hvad udskydelsen skyldes.

Sponsoreret indhold