Nyheder7. november 2017

25 nye tip om drabet på gravide Louise

Frigivelse af video af mulig gerningsmand gav flere nye henvendelser i sagen om drabet på gravide Louise Borglit i Elverparken i Herlev
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/louise-borglit-07112017.jpg
 Privatfoto

Københavns Vestegns Politi har fået flere nye henvendelser i sagen om drabet på den 32-årige Louise Borglit.

Hun blev dræbt med talrige knivstik i Elverparken i Herlev en regnfuld fredag aften den 4. november sidste år.

Sagen er fortsat uopklaret, og drabsvåbenet er heller ikke fundet.

I forbindelse med årsdagen for drabet på Louise Borglit offentliggjorde Københavns Vestegns Politi en overvågningsvideo fra et kamera, der peger mod Elverparken. På videoen ser man en skikkelse, der kan være gerningsmanden, passere gennem billedet i en kort sekvens.

Videoen blev offentliggjort både med henblik på en eventuel identifikation af den forbipasserende skikkelse, og dels for at forsøge at ruske op i folks hukommelse på årsdagen for drabet.

Og offentliggørelsen af videoen og omtalen af årsdagen for drabet og de interviews politiet har givet i den forbindelse har resulteret i en række henvendelser fra offentligheden.

- Skikkelsen på videoen har ikke henvendt sig. Den person vil jeg meget gerne tale med. Men vi har fået 25 henvendelser på baggrund af de ting, vi iværksatte på årsdagen for drabet, siger vicepolitiinspektør Ole Nielsen fra Københavns vestegns Politi, der i et år har været inde over efterforskningen af mordet på den 32-årige kvinde, der var en vellidt kollega i kosmetikafdelingen i Magasin i København.

https://imgix.seoghoer.dk/kortny.jpg

Overvågningskameraet peger ud mod Tornerosevej ved Elverparken, og to forbipasserende biler oplyste skikkelsen, der kan være gerningsmanden. (Politifoto)

Ikke alle henvendelser kan bruges i det videre forløb.

- Der er nogle, vi har kunnet udelukke temmelig hurtigt, fordi vi allerede har efterforsket til bunds i den retning, siger Ole Nielsen til SE og HØR.

Videoen har ikke kastet tip af sig med navngivne personer, der kan være interessante for efterforskningen.

- Vi står ikke med en rygende pistol, hvis jeg må udtrykke det på den måde. Der er nogle oplysninger fra offentligheden, der er mere interessante end andre, men der bliver arbejdet med alle tip, siger Ole Nielsen til SE og HØR, der uddyber, at Københavns Vestegns Politi fortsat har flere spor, man efterforsker i sagen.

En kniv, der blev fundet for lidt over en måned siden i forbindelse med fældning af noget buskads ved Elverparken, undersøges stadig.

De indledende undersøgelser af kniven giver dog ikke håb om, at man har fundet drabsvåbenet.

Elverparken og området omkring parken blev allerede tidligt i efterforskningen undersøgt af mineryddere med metaldetektorer, og ved den grundige undersøgelse fandt politiet op mod 50 knive og stikredskaber - ingen af dem havde forbindelse til drabet på Louise Borglit.

- Jeg tvivler på at den kniv har ligget der lige siden gerningstidspunktet. Der har været rig mulighed for at smide den der efterfølgende i tiden fra vores gennemgang af Elverparken, siger Ole Nielsen.

Men efterforskningen af drabet, hvor motivet også er ukendt, ligger langt fra stille.

- Vi havde før årsdagen gang i forskellige ting, og dem arbejder vi videre med. Og nu har vi så fået en række nye tip, som skal efterforskes. Der er både tekniske spor og afhøringer og andre ting, så der er arbejde til et stykke tid endnu, siger Ole Nielsen til SE og HØR uden at han ønsker at gå yderligere i detaljer med den fortsatte efterforskning.

Han håber stadig, at nogen ligger inde med viden, der kan hjælpe politiet med at opklare drabet.

- Vi tror, at nogen kan have en viden om gerningsmanden, som de ikke er gået til politiet med, og den viden må de meget gerne dele med os, siger Ole Nielsen til SE og HØR.

SE og HØR har i forbindelse med årsdagen for drabet på Louise Borglit lavet en opsamling på det brutale drab på den 32-årige kvinde. Den kan du læse her.

Sponsoreret indhold