Nyheder7. december 2019

Nu vender serien tilbage: 21 sjove og vilde facts om "Matador"

I denne måned får vi et glædeligt gensyn med Maude, Fru Fernando Møhge, Hans Christian Varnæs og Mads Skjern, da DRTV viser den restaurerede udgave af den populære serie ”Matador”. I den forbindelse har SE og HØR samlet 21 facts om serien, som du måske ikke vidste
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/sh-809267.jpg
 (Foto: Aller Media)

Er du én af dem, der elskede kultserien ”Matador”? Og kunne du tænke dig et gensyn med blandt andre Maude, Fru Fernando Møhge, Hans Christian Varnæs og Mads Skjern?

Så skal du se med på DRTV i denne måned.

I juletiden blænder kanalen nemlig op for den restaurerede udgave af den populære serie, der oprindelig blev produceret i perioden 1978 – 1981.

I en pressemeddelelse fortalte DR tidligere, at kanalen brugte tre år på at give serien et ”filmteknisk ansigtsløft”, og at danskerne nu kan opleve Lise Nørgaards populære serie knivskarpt:

- Restaureringen af ’Matador’ har taget tre år. Først har vi digitalt scannet de gamle filmstriber og lagt på store servere, så materialet ikke risikerer at gå tabt. Herefter har vi fjernet snavs, støv og ridser, som giver seeren en helt anden oplevelse. Vi har gjort serien skarpere, farverne mere klare, så detaljer, som man ikke før har lagt mærke til, nu er tydelige. For eksempel er det efter restaureringen lettere at se, hvad der står i Tidende. Alt dette er sket uden at fjerne den originale filmiske æstetik, som var kernen i hele restaureringsprojektet, fortalte Hans Vermeij i en pressemeddelelse fra DR.

Herunder har SE og HØR samlet 21 sjove facts om serien, som du måske ikke vidste:

21 facts om Matador du måske ikke vidste

Sponsoreret indhold