Nu vender serien tilbage: 21 sjove og vilde facts om "Matador"

Sangen som \

Sangen som "Røde" synger til sit og Agnes' bryllupsfest "De tre musikanter" blev ikke skrevet før 1939, selvom brylluppet egentlig finder sted i 1935.

(Foto: All Over)

Er du én af dem, der elskede kultserien ”Matador”? Og kunne du tænke dig et gensyn med blandt andre Maude, Fru Fernando Møhge, Hans Christian Varnæs og Mads Skjern?

Så skal du se med i aften. 

I aften blænder kanalen nemlig op for en ny og restaureret udgave af den populære serie, der oprindelig blev produceret i perioden 1978 – 1981.

I en pressemeddelelse har DR tidligere fortalt, at kanalen har brugt tre år på at give serien et ”filmteknisk ansigtsløft”, og at danskerne nu kan se frem til at opleve Lise Nørgaards populære serie knivskarpt:

- Restaureringen af ’Matador’ har taget tre år. Først har vi digitalt scannet de gamle filmstriber og lagt på store servere, så materialet ikke risikerer at gå tabt. Herefter har vi fjernet snavs, støv og ridser, som giver seeren en helt anden oplevelse. Vi har gjort serien skarpere, farverne mere klare, så detaljer, som man ikke før har lagt mærke til, nu er tydelige. For eksempel er det efter restaureringen lettere at se, hvad der står i Tidende. Alt dette er sket uden at fjerne den originale filmiske æstetik, som var kernen i hele restaureringsprojektet, fortæller Hans Vermeij i en pressemeddelelse fra DR.

”Matador” sendes klokken 20.00 lørdag.

Herunder har SE og HØR samlet 21 sjove facts om serien, som du måske ikke vidste:

21 facts om Matador du måske ikke vidste

 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close