Nyheder 29. oktober 2014

1864-skuespiller: Derfor sagde jeg ’Det sagde hun også i går’

Studsede du også over replikken i søndagens afsnit af DR-serien?
Af af
I søndagens afsnit af 1864 blev der brugt en replik, de fleste nok mest kender fra 1990'erne
I søndagens afsnit af 1864 blev der brugt en replik, de fleste nok mest kender fra 1990'erne
Foto: DR/Miso FilmSøndag aften var der måske nogle DR-seere, der studsede gevaldigt over en replik i DRs million-satsning '1864'.

For selvom serien foregår for 150 år siden, henledte specielt én replik nærmere tankerne på året 1991, hvor 'The Julekalender' blev sendt for første gang.

For midt i en kanon-affyring brillerede den jyske soldat Erasmus (spillet af Esben Dalgaard Andersen) med replikken 'Det sagde hun også i går'.

LÆS OGSÅ: Anmelderne er lunkne på 1864, men publikum er stadig med...

LÆS OGSÅ: Inden aftenens premiere: Så vild er kritikken af 1864

… og dén replik kender de fleste af os nok mest fra blandt andet den populære 'The julekalender' skabt af De Nattergale i 1991. Her var det den kryptiske Benny, der sagde den kendte rubrik. Også radiosketch-serien Gramsespektrum har benyttet sig af vendingen.

DRs 1864-hold diskuterede da også ivrigt, om den berømte vending fra 1990'erne kunne gå an at blive brugt i en serie, der handler om 1864. Men til sidst blev det altså besluttet, fortæller skuespilleren Esben Dahlgaard Andersen til mx.dk:

- Haha, ja man kan godt sige, jeg var den første i Danmark, der sagde den joke. Forhistorien for replikken var, at vi lige forinden havde haft en god fællesgriner over Peter Plaugborgs (spiller sergent, red.) 'som bordelmutter sagde til mig, da hun endelig havde fået hevet hele min pik ud af bukserne'-replik. Så røg det ud af mig, og Ole Bornedal var helt vild med det. Så kan man sige, at det er alt for moderne, men det er jo også bare et udtryk for, at man også kunne have det sjovt dengang, forklarer Esben Dahlgaard Andersen til mx.dk.

Sponsoreret indhold