Nicole fra "Den store bagedyst" erkender: – Jeg har krudt i måsen

LÆS OGSÅ: Kringler er Satans bagværk
Hun har set alle sæsoner mange gange hjemme i sofaen, men i år trådte altid smilende Nicole Mørck selv ind i det nu legendariske bagetelt ved Clausholm Slot.
Pludselig blev det hyggelige hjemmebageri alvor foran hele Danmark i "Den store bagedyst", og det kunne mærkes hos jyden.
– Jeg har altid mit pulsur på, og jeg kunne godt få en puls på 140 i teltet, fordi jeg blev så stresset. Så steg min puls bare helt åndssvagt.
–Jeg skulle huske at trække vejret, men jeg meldte mig også til programmet for at blive bedre til at håndtere pressede situationer, og der gik jeg så lige til ekstremerne med Bagedysten, fortæller Nicole Mørck, da SE og HØR besøger hende hjemme i Vejle.

Grønne grise
Køkkenet er normalt et meditativt sted for Nicole, hvor hun kan udfolde sig kreativt, men med kameraer til højre og venstre og ikke mindst det evindelige tidspres, kom nerverne hurtigt i fokus.
– Det er altid nervepirrende at skulle levere en kage. Jeg var ved at skide grønne grise, da jeg skulle servere for Katrine og Markus, for vi har lagt så meget energi i de her kager, og hvis jeg ikke er tilfreds herhjemme, så serverer jeg bare ikke, men det skal man jo i programmet.
– Det er ikke rart, når to så dygtige dommere smager på kagen, og du selv er pisse utilfreds, og det skal vises for en million seere, fortæller Nicole, som på grund af børnene William og Isabella kun havde weekenderne til at øve i, før Timm Vladimir sagde "klar, parat, bag".
Kagerne fik hun dog altid lavet til tiden, også selv om bageteltet leverer et benspænd, som man ikke nødvendigvis tænker over hjemme bag skærmen.

For med optagedage fra april til juni varierer temperaturen meget mere end nogen af deltagerne havde oplevet hjemme i vante rammer.
– Teltet kan jo være otte grader den ene dag og 26 den næste. Så måske skiller en dej, og man forstår ikke hvorfor, men det er måske fordi ens glasskål er iskold, forklarer Nicole, som selv synes, hendes styrker er konsistens og snit, og så bager hun normalt altid glutenfrit.
Vil være sin egen chef
Presset til trods har oplevelsen i "Den store bagedyst" været så positiv, at Nicole er ved at tage sit liv op til revision.

For pludselig er jobbet som økonomikonsulent – hvor hun arbejder med bogholderi og fakturaer – ikke ligefrem topprioriteten længere.
– Bagedysten har fået mig til at drømme om mere, og pustet til den her ild i mig, som jeg ikke turde lytte til før. Jeg kan mere, end jeg lige havde troet, og jeg mærker energien, der gør, at jeg ikke kan sidde stille 37 timer i ugen.
– Jeg har for meget krudt i måsen, så jeg vil vildt gerne være min egen chef og lave noget kreativt, jeg virkelig brænder for, siger Nicole, som samtidig har et hurtigt bud på, hvad det kunne være
– Hvis jeg kunne leve af at være med i Bagedysten, så ville det være fedt, siger hun med et grin.