Reality14. oktober 2023

Torben røg ud af "Den store bagedyst": – Kringler er Satans bagværk

39-årige Torben Nybo har været til casting på "Den store bagedyst" fire gange. I aften måtte han forlade teltet som den anden deltager
39-årige Torben Nybo måtte forlade "Den store bagedyst" tre programmer inde i konkurrencen.
39-årige Torben Nybo måtte forlade "Den store bagedyst" tre programmer inde i konkurrencen.
 Foto: DR

Det gik galt fra start, da Torben i aftenens afsnit trådte ind i bagedystteltet.

Bollerne var tørre, kringlen for cremefattig, og selv om han imponerede dommerne med sit mesterværk var det altså ikke nok til at klare sig igennem nåleøjet i ”Den store bagedyst”.

– Min røremaskine brændte sammen, så jeg måtte få en ny, og det begyndte at stresse mig. Og så tror jeg, at jeg havde undervurderet, hvad jeg skulle lave i den opgave, fortæller en ærgerlig Torben til SE og HØR.

Efter pestobollenederlaget skulle han videre til den hemmelige udfordring, hvor amatørbagerne skulle prøve kræfter med kringle. Og den overrumplede altså den 39-årige redaktionschef.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-10-13/dr-0744381.jpg
- Jeg har haft kage på hjernen 24/7, men det har været en fantastisk oplevelse. Jeg føler mig meget heldig over at have haft mulighed for at være med.
 Foto: DR

– Kringler er et satans bagværk, lyder det resolut fra Torben.

Han har før bagt kringle, hvor det er gået okay, men han erkender, at resultatet aldrig er blevet fantastisk. At hans bagedystkringle var så dårlig, at den kom ind på en andensidsteplads, kommer dog bag på ham.

Men han havde heldet imod sig i bageteltet, forklarer han.

For én ting er de bagetekniske evner, en anden ting er alle de andre ting, der foregår i teltet.

– Når man skal stille sin færdige kage, skal man stille kagen, så kameraet kan se den, og så fik jeg stillet den sådan, at dommerne fik et stykke uden creme. For jeg var også oppe og skære i den bagefter, og der var masser af creme i, siger han og tilføjer:

– Det var ikke noget, jeg havde tænkt over, så det var uheldigt.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-10-13/dr-0744425.jpg
- Jeg bager intet. Jeg har taget en god lang pause, og jeg har ikke i sinde at bage igen lige foreløbigt, lyder det fra Torben.
 Foto: DR

Inden Danmarks hårdeste kagekonkurrence for alvor gik i gang, var det den hemmelige udfordring, Torben havde glædet sig mest til.

Efter sin deltagelse har han lært, at han trives allerbedst med at følge en opskrift.

– Hvis jeg havde fået en sidsteplads, havde jeg scoret hattrick i sidstepladser i den hemmelige, siger han og griner.

Fire castings senere

Efter sit bagedystexit har Torben sat springforme og sprøjteposer på hylden, for efter at have levet og åndet kage 24/7 er amatørbageren gået hen og blevet mæt.

Han spiser dog stadig kage. Hver dag faktisk.

Men han er ikke så meget for at bage dem selv. Alligevel har han siden sin første casting i 2016 gjort et ihærdigt forsøg på at komme med i kagekonkurrencen. Fire gange har han således været til casting, og hver gang er han nået helt til slutcasting.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-10-13/dr-0747012.jpg
- For mig handler det om at prøve ting af, og jeg vil hellere prøve nogle ting af og tænke: "Det bryder jeg mig ikke om", end at gå om fem år og ærgre mig over, at jeg ikke gjorde det. Livet er kort, og vi skal have noget ud af det, siger Torben om grunden til, han meldte sig til "Den store bagedyst".
 Foto: DR

Torben kan sagtens se, hvor meget han har udviklet sig, siden han var med i castingopløbet sammen med ”Den store bagedyst”-vinder Emil Obel.

– Da jeg første gang stillede op, virkede det med at glaze en kage meget fremmed for mig – også chokoladetemperering. Men det har jeg ikke længere noget problem med, siger han og fortsætter:

– Her til slut prøvede jeg at arbejde med fondant, og det havde jeg aldrig prøvet at arbejde med før, så de kager, jeg lavede herhjemme, lignede et sminket lig, så jeg er meget stolt af det resultat, jeg afleverede til dommerne.

Markus Grigo roser da også Torben for den udvikling, han har gennemgået i løbet af de tre programmer. Men selv om det var dejligt lige at brillere, inden han forlod teltet, gjorde det ikke ærgrelsen mindre.

– Det, jeg er mest ærgerlig over ved ikke at være gået videre, er, at der er nogle ting, jeg ikke har fået lov at vise endnu. For det er nu alle de fede temaer kommer, teaser Torben.

Sponsoreret indhold