Kendte14. november 2021

Lars Høgh med nye detaljer om Eriksens kollaps: Panik i omklædningsrummet

Landsholdsspillerne græd og græd, efter det uhyggelige øjeblik, hvor Christian Eriksen faldt om midt i Parken
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Efter Christian Eriksen med et hjertestop faldt død om midt på fodboldbanen for rullende kameraer og kørt væk i ambulance, gik det danske landshold tilbage i omklædningsrummet. Og de var alt andet end sammenhængende.

Målmandstræner Lars Høgh husker kaosset som en blanding af panik, sorg, rædsel og magtesløshed. Det kommer frem i hans selvbiografi "Der er antal på alt", der først udkommer mandag, men som Politiken bringer et kapitel fra i søndagens avis.

Danmarks nummer 10 blev til alles lettelse genoplivet, men det rystede hele nationen og ikke mindst det danske landshold.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/20210617-112237-5-1920x1279we.jpg
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Landsholdsspillerne slog ring om Eriksen, inden blev båret ud. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

"Vi gik bare rundt imellem hinanden og snakkede lidt og græd. Vi var i chok, og det stod stadigvæk tydeligt og klart for os, at han var ved at dø. Vi fik muligvis bulletiner om, at han havde været ved bevidsthed, og at hjertet slog, men det overbeviste ikke nogen om noget. Vi vidste i bund og grund ingenting," tænker den 62-årige målmandslegende tilbage på den 12. juni.

Lars Høgh så selv Christian Eriksens kollaps i åbningskampen i Parken mod Finland. Han kunne straks se, at den måde, den 29-årige stjernespiller faldt på, var hel gal.

Tårerne begyndte at trille fra Lars Høghs øjne, mens han tænkte på, hvad dog skulle stille op, mens mareridtet udfoldede sig på plænen.

I kapitlet er det også beskrevet, hvordan de chokerede spillere skulle beslutte sig for, om de efter den frygtelige hændelse kunne spille videre.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/20191111-151254-4-1920x1280we.jpg
 Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Lars Høgh, 62. (Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix)

Selvom flere spillere græd og gav udtryk for, at de bestemt ikke kunne spille, så var det nu engang det, der skete. Kampen endte 0-1 til Finland.

Selvbiografien rammer landets boghandlere få dage efter, at det er kommet frem, at Lars Høgh kun har få måneder tilbage at leve i.

Den nedslående melding fik han, da han bad en af landets førende kræftlæger om et klart svar på sin uhelbredelige kræftsygdom.

Han er ramt i bugspytkirtlen, og sygdommen gør, at han ikke er i stand til at være en del af den aktuelle landsholdssamling som målmandstræner.

Det er Lars Høgh og journalisten Jakob Kvist, der står bag selvbiografien, hvor der bliver kigget tilbage på målmandtrænerens liv. I bogen taler han også ærligt om sit sygdomsforløb.

Sponsoreret indhold