Krimi 26. april 2019

Vred Bille efter dom: - Det gider jeg fandeme ikke

I Københavns Byret i dag lød dommen over den tidligere fodboldsspiller Nicki Bille på fire måneders ubetinget fængsel.

Og det var tydeligvis en utilfreds Nicki Bille, der efter retssagen stillede sig op foran pressen. 

Han blev idømt fire måneder ubetinget fængsel og er desuden dømt til at skulle betale sagens omkostninger og erstatninger på henholdsvis 3.300 kroner og 55.050 kroner til de forurettede i sagen. 

Byrettens dom i dag er dermed kun et komma i den efterhånden langtrukne sag, da eks-fodboldspilleren på stedet valgte at anke to af forholdene til Landsretten. 

Den tidligere landsholdsspiller havde fra start i retssagen erkendt to af forholdene, mens han nægtede de restende tre. 

- Det er fint, som det er. Jeg tager det, som det er. Jeg vil gerne bøde for de ting, jeg har gjort. Jeg vil gerne stå inde for det. Jeg er ikke en, der står og piber. Man må tage ansvar for sine handlinger. Jeg har det fint med dommen, sagde Nicki Bille efter dommen. 

Vred

Men det var tydeligt, at der var dele af dommen, som han langt fra var tilfreds med. 

- Selvfølgelig har jeg anket to af forholdene, jeg ikke synes er fair. Jeg vil gerne tage straf for det, jeg har gjort, men jeg gider fandeme ikke tage straf for det, jeg ikke har gjort. 

Nicki Bille blev blandt andet kendt skyldig i at have truet en sygeplejerske på livet, da han tilbage i januar var blevet skudt i armen i sin lejlighed i Sydhavnen. Det nægter han sig skyldig i, men erkendte dog at have talt grimt til hende og brugt skældsord. 

- Jeg synes ikke det er fair at blive sur og komme op og skændes, når jeg ligger med en arm, der er revet fuldstændig over. Det er ikke fair, at jeg skal dømmes for det, sagde han videre om grundlaget for, at han har anket. 

Tage røven på os

Nicki Bille var tiltalt for fem forhånd blandt andet trusler mod en sygeplejerske, vold mod en dørmand og trusler med luftpistol. 

Og det var også sagen om vold mod dørmanden, der generede Bille. 

- Det med dørmanden er heller ikke fair, han skal have en erstatning for tabt arbejdsfortjeneste, når han har arbejdet ved siden af. Det er at tage røven på os alle sammen. 

Inden dommen blev afsagt lød det fra den tidligere fodboldspiller, at han håbede på en fair straf. 

- Jeg vil gerne sige tak for en behagelig dag i dag. Vigtigst af alt vil jeg sige, at jeg håber, at der bliver givet en straf, som er fair. Jeg vil gerne have, at det er fair. 

HÅBER PÅ COMEBACK

Nicki Bille vil gerne tilbage på fodboldbanen, når sagen er afsluttet i Landsretten. 

- Jeg skal tilbage. Jeg skal spille fodbold, det er det jeg kan. Og det er det, som jeg har kæmpet for hele mit liv, siger Nicki Bille.

I retten fortalte han i går, at fodboldkarrieren måske var slut, fordi hans højre arm er slemt medtaget efter et drabsforsøg mod ham i juledagene sidste år.

Her blev han skudt i højre arm med haglgevær, efter tre personer var kommet ind i hans lejlighed ved Sluseholmen.

- Lige inden jeg blev skudt i armen havde jeg faktisk et tilbud om at komme til Thailand og spille fodbold.

- Det kan godt være, at det ikke bliver i Danmark, men jeg tror på, at jeg komme til at spille bold igen, siger Nicki Bille. 

Sponsoreret indhold