Krimi11. maj 2024 (opd. 12. maj 2024)

Venner og bekendte om Korsørmanden: Han er sær, stille og …

SE og HØR har tidligere talt med forhenværende klassekammerater til den mand fra Korsør, der er tiltalt for både drabet på Emilie Meng og for at have kidnappet en 13-årig pige
Hvem er hovedpersonen i én af Danmarks mest uhyggelige drabssager? Det har SE og HØR forsøgt at finde ud af. 
Hvem er hovedpersonen i én af Danmarks mest uhyggelige drabssager? Det har SE og HØR forsøgt at finde ud af.
 Foto: Privat og Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: 33-årig anklages for drab på Emile Meng: Navneforbud ophævet

Han er 33 år og tiltalt for både drabet på Emilie Meng og for at have kidnappet en 13-årige pige.

Tirsdag 14. maj begynder den længe ventede retssag mod manden, der altså er hovedperson i én af de mest uhyggelige kriminalsager i nyere tid.

Men hvem er denne mand?

Det har SE og HØR forsøgt at komme nærmere, og sidste år i april – da sagen for alvor tog fart i forbindelse med kidnapningen af en 13-årig pige – talte vi med tidligere klassekammerater, venner og bekendte.

Og billedet, der tegnede sig, viser sig at være særdeles blandet.

Den 32-årige mand er anholdt i sagen om 13-årig pige.
Den 33-årige mand, som er tiltalt i de alvorlige sager.
 Foto: Privat

Nogle oplevede den i dag 33-årige mand (A) som en person, der helst ville være for sig selv.

– Han var en meget underlig dreng. Meget alene og meget svær at få øjenkontakt med, har en tidligere klassekammerat tidligere fortalt til SE og HØR.

– Han var det mærkeligste menneske, fortsatte kammeraten.

Den 33-årige mand gik ifølge SE og HØRS oplysninger på HHX i Slagelse.

Han blev student i 2011, og de sidste fem år arbejdede han som sælger i en særdeles succesfuld virksomhed.

Den 32-årige mand er Brøndby-fan og arbejder til daglig som sælger. 
Den 32-årige mand er Brøndby-fan og arbejder til daglig som sælger.
 Foto: Privat

Flere kilder har dog fortalt SE og HØR, at den i dag 33-årige mand – trods jobbet som sælger – var yderst stille og introvert.

– Han gik med hovedet nede i jorden. Jeg har aldrig kunnet få øjenkontakt med ham, sagde en kilde sidste år i april til SE og HØR.

En anden kilde brugte ordene "spøjs og sær" om den 33-årige:

– Vi gik til de samme fester. Jeg husker ham som spøjs mand. Han var lidt ham den stille, der sad ovre i hjørnet. Han virkede som en indadvendt type, fortalte kilden sidste år til SE og HØR.

Men ingen af dem var rigtige venner med ham.

Det var en anden kilde, som vi i denne artikel kalder B.

B fortalte til SE og HØR, at han ofte sad på A’s børneværelse i barndomshjemmet og legede, hørte musik og drak sodavand.

De gik til fodbold sammen, og B havde også et nært forhold til A’s forældre. Venskabet forsvandt dog i takt med voksenlivet.

– A var den første fyr, jeg talte med, da jeg kom ind i 2. klasse. Han var rigtig sød og flink, og vi fik hurtigt et venskab, fortalte B og fortsatte

– Det virkede dog ikke til, han havde mange andre venner. Men det tænkte man ikke over dengang, fortalte barndomsvennen til SE og HØR.

Denne mand er sigtet for drabet på Emilie Meng. Desuden er han sigtet i to andre sager. 
Denne mand er sigtet for drabet på Emilie Meng. Desuden er han sigtet i to andre sager.
 Foto: Privat

De to brugte tit eftermiddagene sammen efter skole. Desuden gik de til fodbold sammen. Ifølge B var den 33-åriges forældre yderst engagerede i den lokale fodboldklub.

– Og han var ekstremt god til matematik. Han hjalp mig flere gange, tilføjede barndomsvennen, der dog også huskede, at A ikke altid havde det let i skolen:

– Han havde et tics, som betød, at han havde svært ved at se folk i øjnene. Og det har der helt sikkert været nogen, der synes, var mærkeligt. Men de kendte ham ikke ordentligt.

Kilden husker, hvordan A med tiden fik sværere og sværere ved at skabe sociale relationer, Og A havde også svært ved at sige fra, når folk var modbydelige.

– Da vi kom op i de lidt højere klassetrin, begyndte folk at mobbe ham. Folk var grove ved ham, fortalte B til SE og HØR og tilføjede:

– Problemet var, at A ikke kunne sige fra. Sagde du til ham, at han lignede en tumpe eller var mærkelig med sit tics, tog han bare imod og blev stille, sagde barndomsvennen, der var særdeles rystet over nyheden om, at den 33-årige mand var mistænkt i sagen.

– Jeg kunne aldrig forestille mig, at han nogensinde kunne finde på at gøre nogen fortræd. Det giver ikke mening i mit hoved.

SE og HØR talte desuden også med en anden klassekammerat, som ikke var ligeså tæt med A, men som kendte ham gennem fodbolden. Han fortæller, at han havde den samme oplevelse af ham.

– Han var en ganske almindelig dreng, der elskede fodbold, og som var fan af Brøndby. Hans søde familie var meget engagerede i fodboldklubben, og han var en helt normal, sød dreng.

– Det billede, nogle forsøger at tegne af ham, kan jeg slet ikke genkende. Overhovedet, lød det fra vennen.

Men ifølge anklageskriftet er den 33-årige mand altså gerningsmand i flere uhyggelige kriminalsager.

I første omgang var han alene sigtet for bortførelse og voldtægt af den 13-årige pige, der forsvandt sidste år i april, mens hun var i gang med at uddele aviser ved Kirkeup på Sjælland.

Efter en intensiv efterforskning valgte politiet også at sigte manden for bortførelse, voldtægt og drab på Emilie Meng, der forsvandt efter en bytur i sommeren 2016. Sigtelserne førte senere til tiltale.

Desuden er den 33-årige mand tiltalt for at have forsøgt at bortføre en pige ved Sorø i november 2022.

Retssagen mod ham går i gang til maj.

Sponsoreret indhold