Krimi24. april 2024

33-årig anklages for drab på Emile Meng: Navneforbud ophævet

Retten i Næstved har onsdag ophævet navneforbuddet på den 33-årige mand, som er anklaget for drabet på Emilie Meng
En nu 33-årig mand er blandt andet tiltalt for at have slået Emilie Meng ihjel tilbage i 2016. Til maj starter sagen ved Retten i Næstved – her vil den tiltalte ikke længere være beskyttet af et navneforbud.
En nu 33-årig mand er blandt andet tiltalt for at have slået Emilie Meng ihjel tilbage i 2016. Til maj starter sagen ved Retten i Næstved – her vil den tiltalte ikke længere være beskyttet af et navneforbud.
 Foto: Privat

LÆS OGSÅ: 32-årig mand fremstillet: Grusomme detaljer i NYT grundlovsforhør

Om små tre uger tager Retten i Næstved hul på en længe ventet retssag, når en nu 33-årig mand skal på anklagebænken, tiltalt for drab, voldtægt og frihedsberøvelse af Emilie Meng i 2016, langvarig frihedsberøvelse og voldtægt af en 13-årig pige, som blev bortført i 2023 i Kirkerup samt for overfald på en 15-årig pige ved en gymnastikefterskole i Sorø i 2022.

Den tiltalte har hele tiden været beskyttet af et navneforbud, men det er onsdag blevet fjernet efter et ekstra retsmøde ved Retten i Næstved.

Det skriver TV 2.

Ifølge det landsdækkende medie, som onsdag var til stede ved Retten i Næstved, protesterede mandens forsvarer, Karina Skou, over pressens anmodning.

Sagens første retsmøde afholdes 14. maj – om lige under tre uger. Der er afsat hele 18 retsdage til behandlingen af sagen.

Den nu 33-årige mand blev anholdt i midten af april sidste år, da politiet fandt en 13-årig efterlyst pige hjemme på hans adresse i Korsør.

I den forbindelse har manden erkendt dele af anklagerne angående den 13-årige pige, men det er ukendt hvilke. Han nægter sig skyldig i alle andre anklager, lød det da den nu tiltalte blev fremstillet i grundlovsforhør sidste år.

Med ophævelsen af navneforbuddet er det nu muligt for medier at beskrive den tiltaltes liv og omgangskreds nærmere.

Den dengang 32-årige blev beskyttet af et navneforbud i forbindelse med grundlovsforhøret ved Retten i Næstved 17. april 2024.

Der kom efterfølgende massiv omtale af navneforbud i forbindelse med straffesager, da et stort antal personer valgte at blæse på forbuddet og offentliggøre den nu tiltaltes navn.

I den forbindelse blev mere end 70 personer anmeldt for at bryde navneforbuddethvilket potentielt kunne ende med at indbringe den tiltalte drabsmand et millionbeløb.

Flere var dengang ude med et forslag om, at hvis man var sigtet i en straffesag, ville man automatisk blive beskyttet med et navneforbud.

Det var justitsminister Peter Hummelgaard klart ude og afvise.

SE og HØR kommer til at være til stede under samtlige retsdage i sagen

Sponsoreret indhold