Krimi31. januar 2024 (opd. 31. januar 2024)

Unikt indblik: HA-rockere styrede hashsalg for millioner

Ifølge politiet var det to daværende HA-rockere, der stod for organiseringen af hashsalget i Nørrebroparken i København
To mænd, som er tidligere medlemmer af Hells Angels, styrede ifølge politiet en endda meget lukrativ handel med hash i Nørrebroparken igennem flere år - undervejs tjente rockerne styrtende med penge.
To mænd, som er tidligere medlemmer af Hells Angels, styrede ifølge politiet en endda meget lukrativ handel med hash i Nørrebroparken igennem flere år. Nu er mændene blevet tiltalt.
 Fotocollage: Jens Nørgaard Larsen/Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

TIP OS: Kender du mere til situationen i rocker- og bandemiljøet? Del din viden i en fortrolig mail til journalisten på patrick@sh.dk

LÆS OGSÅ: LTF-veteran optaget i Hells Angels midt i drabelig konflikt

På to år og seks måneder stod to nu tidligere Hells Angels medlemmer ifølge politiet bag salg af ikke under 1,8 ton hash og hashprodukter i Nørrebroparken i København.

De to mænd er nu endelig blevet tiltalt i sagen, efter de i august måned sidste år blev anholdt og varetægtsfængslet. Det viser anklageskriftet mod mændene, som SE og HØR har fået aktindsigt i.

Der er tale om to mænd på henholdsvis 41 og 48, der i gerningsperioden og årene frem var medlemmer af Hells Angels - ifølge SE og HØRs oplysninger har begge i dag skiftet klub og er henholdsvis medlem af Comanches og Bandidos.

Den 41-årige rocker er desuden også tiltalt for besiddelse af en Colt kaliber 45 revolver isat fem patroner samt besiddelse 35 stk. 9 mm patroner - og så har hans bedstemor ligeledes indtaget en rolle i den erfarne rockers påståede kriminalitet.

Solgte 2 kilo hash om dagen i Nørrebroparken

Ifølge tiltalen stod de to mænd for at 'lede og forestå salget af ikke under samlet 1,8 ton hash og hashprodukter, herunder joints, idet de tiltalte, som på daværende tidspunkt var medlemmer af Hells Angels, kontrollerede og organiserede hashhandlen omkring Nørrebroparken i København'.

Det gjorde de blandt andet ved hjælp af krypterede telefoner på platformene Sky Ecc og EncroChat. Her benyttede de to garvede rockere ifølge politiet blandt andet navnene "TON3C2" og "filthywhiteboy" samt "A5R2ZF" OG "FCKAngel".

Det omfattende hashsalg, som ifølge anklagemyndigheden foregik fra 1. januar 2019 og frem til 30. juni 2021, er foregået efter forudgående aftale med flere medgerningsmænd, der er dømt for at have spillet en rolle i hashhandlen i Nørrebroparken.

Nørrebroparken var på daværende tidspunkt landets andenstørste hashmarked - kun overgået af Pusher Street på Christiania.

Anklageskriftet giver et unik indblik i, hvordan de to rockere ifølge politiet organiserede det omfattende hashsalg i parken med uidentificerede gerningsmænd.

Ifølge politiet planlagde og koordinerede de to tiltalte rockere indkøbene af den hash, som skulle sælges i parken. Hashen blev herefter afhentet og leveret til flere uidentificerede medgerningsmænd, der efterfølgende stod for det daglige salg af ikke under 2 kilo hash og hashprodukter.

Fandt millioner i bedstemors kælderrum

Spørger man politiet, så har de to fuldgyldige rockere tjent styrtende på det omfattende hashsalg - ifølge tiltalen begik de kriminaliteten med et 'betydeligt vederlag' til følge.

Det viser et andet forhold mod den nuværende Comanches-rocker ligeledes.

Her mener politiet, at han har videreoverdraget eller medvirket til at videreoverdrage 343,3 kilo hash - i den forbindelse fandt politiet 2.657.000 kroner og 39.600 euro (cirka 296.000 kroner) i et kælderrum i København, som tilhørte den 41-årige mands bedstemor og som politiet mener stammer fra hashhandel.

De to tidligere medlemmer af Hells Angels har siddet varetægtsfængslet siden 8. august. De to rockere har indtil nu nægtet sig skyldige i den omfattende sag.

Den 79-årige bedstemor blev ifølge tv2 idømt seks måneders betinget fængsel for at have opbevaret den store mængder kontanter i sit hjem - som angiveligt var gemt i et hemmeligt hulrum bag et køkkenskab.

Sponsoreret indhold