Krimi25. januar 2024

Uhyret på fri fod? Josef Fritzl spottet på lokal kaffeshop

Dens livstidsdømte Josef Fritzl er blevet set af flere af de lokale uden for fængslet
Josef Fritz under retssagen i 2009, hvor han blev idømt livsstid.
Josef Fritz under retssagen i 2009, hvor han blev idømt livsstid.
 Foto: Ho/Reuters/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Josef Fritzl afslører bizar drøm: Vil genforenes med familien

Han blev ellers idømt livstid tilbage i 2009 efter at have voldtaget og mishandlet sin datter, Elisabeth Fritz, i familiens kælder i intet mindre end 24 år, men nu er uhyret fra Østrig måske snart på fri fod igen.

Ifølge flere engelske medier er incestmonstret blevet set udenfor fængslet i Krems an der Donau, hvor har blandt andet har nydt tilværelsen på den lokale kaffeshop.

Det skriver Daily Mail og The Sun.

- Det er sandt. Jeg har fået at vide af flere mennesker, jeg fuldt ud stoler på, at de har set ham, lyder det fra en af de ansatte på et lokalt nyhedsmedie.

Josef Fritzl blev anholdt i april 2008 efter at have holdt sin datter indespærret i 24 år.
Josef Fritzl blev anholdt i april 2008 efter at have holdt sin datter indespærret i 24 år.
 Foto: AFP/Ritzau Scanpix

- Det er ikke sådan, at kun én beboer har været overbevist om, at de så Fritzl. Jeg har fået den her information fra flere pålidelige bekendte uafhængigt af hinanden.

Det er dog ikke officielt bekræftet, at den 88-årige har været ude af fænglet, men der har den seneste tid været forlydender om, at Fritzl ønsker at blive prøveløsladt fra den sikrede psykiatriske afdeling, hvor han har været buret inde.

Det er snart 15 år siden, at Fritzl blev idømt livstid for at have begået en lang række skrækkelige handlinger og forbrydelser mod sin datter, og ifølge østrigst lovgivning er det muligt at søge om prøvløsladelse efter 15 år.

Josef Fritzl holdt sin datter Elisabeth fanget i sin kælder i 24 år og fik syv børn med hende. Tre af børnene boede i kælderen sammen med Elisabeth, mens tre boede med Fritzl og hans hustru Rosemarie som fundne børn. Det syvende barn døde ved fødslen grundet vejrtrækningsproblemer.

Kælderen hvor Elisabeth Fritzl og tre af hendes børn blev holdet fanget i årevis.
Kælderen hvor Elisabeth Fritzl og tre af hendes børn blev holdet fanget i årevis.
 Foto: AFP/Ritzau Scanpix

I april 2008 blev et af børnene akut syge og måtte på hospitalet. Her fattede lægerne mistanke til Josef Fritzl, som blev anholdt og sigtet for blandt andet kidnapning, indespærring, gentagne voldtægter og frihedsberøvelse.

Under sin retssag tilstod Fritzl sig skyldig i voldtægt, ulovlig frihedsberøvelse, uagtsomt manddrab og incest.

Sponsoreret indhold