Krimi13. april 2024 (opd. 13. april 2024)

Teenager overlever påkørsel af fuld bilist: Troede det var et dyr

En 31-årig mand sidder nu bag tremmer for at have påkørt en 16-årig dreng, der har fået et kompliceret benbrud. Bilisten, der kørte fuld, har erkendt påkørslen i rette og nægter sig skyldig i sigtelsen, men har ikke kæret fængslingen

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en mail til tip@seoghoer.dk

LÆS OGSÅ: Kan tjene kassen på tvangssolgt Lamborghini

En 31-årig mand er blevet varetægtsfængslet i to en halv uge for at have kørt en teenager ned.

Drengen trak sin scooter ad Aalborgvej i Gandrup i Nordjylland, da han kort før midnat natten til lørdag blev ramt af mandens Audi. Han røg op over bilens front og landede derefter på jorden, mens bilen fortsatte væk fra stedet.

Den 16-årige dreng har blandt andet fået et kompliceret benbrud som følge af påkørslen, men han er ikke i livsfare.

Bilisten har lørdag i Retten i Aalborg erkendt, at han havde sat sig fuld bag rattet, og at han havde ramt noget på Aalborgvej.

Men ifølge specialanklager Thomas Klingenberg forklarede den 31-årige, at han troede, at det var et dyr, han havde ramt, og han havde derfor ikke standset.

Den 31-årige mand har nægtet sig skyldig.

Han er sigtet for grov vold, grov flugtbilisme ved at stikke af fra færdselsuheld med betydelig personskade samt færdselslovens bestemmelser om spirituskørsel samt at have ført bilen på særlig hensynsløs måde.

Det er den særligt hensynsløse kørsel, der ifølge anklagemyndigheden gør det til en sag om vanvidsbilisme.

Han er sigtet for at være kørt ind i teenageren med vilje. Det mener anklagemyndigheden ud fra de forklaringer, politiet har fået, og ud fra oplysninger på gerningsstedet, fortæller Thomas Klingenberg.

Politiet har tidligere oplyst, at det ikke umiddelbart tyder på, at bilisten og drengen kender hinanden.

Bilisten blev pågrebet af politiet knap to timer efter påkørslen. Der er udtaget en blodprøve, som skal fastslå, hvilken promille manden havde.

Han har i retten erkendt, at han fra om eftermiddag og i løbet af aftenen drak, hvad der ifølge specialanklageren svarer til i hvert fald ti genstande.

Den 31-årige har ikke kæret kendelsen om varetægtsfængsling, der løber frem til 1. maj. Ifølge anklageren er det blandt andet planen, at den 16-årige skal afhøres inden da.

Da der er rejst sigtelser efter bestemmelserne om vanvidsbilisme, er mandens Audi desuden blevet beslaglagt af politiet med henblik på konfiskation i en senere straffesag. Heller ikke dette har manden protesteret imod.

Sponsoreret indhold