Krimi 11. februar 2022

Stort mindeoptog efter drabet på Mia

Borgere vil gå gennem gaderne for at mindes ofre for kvindedrab
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Da politiet torsdag aften kunne bekræfte, at dele af et lig, der med al sandsynlighed tilhører Mia Skadhauge Stevn, gik der et gys gennem befolkningen.

Siden den forfærdelige nyhed har særligt ét budskab spredt sig på de sociale medier: Ingen kvinder er tjent med at frygte for deres liv, når de skal gå hjem alene efter mørkets frembrud.

Ikke nok med at budskabet deles på de sociale medier, vil der på søndag blive holdt et stort fysisk mindeoptog i København.

Mindeoptoget er ikke bare for Mia, men for alle ofre for kvindedrab.

Det fremgår af et Facebook-event, hvor knap 1000 brugere i skrivende stund har tilkendegivet deres interesse.

"Til minde for ofrene for kvindedrab – de hidtidige og de kommende – går vi i fakkeloptog fra Christiansborg Slotsplads til Transport- og Ligestillingsministeriet. Vi mødes og skaber sammen et refleksivt rum med plads til sorg og omsorg," står der i beskrivelsen til begivenheden.

"Når vi går til Ligestillingsministeriet er det samtidig et budskab til den nyslåede minister på området Trine Bramsen, der allerede har udtrykt enighed i at området bør være højere politisk prioritet. Når hun kommer på arbejde mandag morgen, ved hun at vi støtter op om hendes indsats," skriver arrangørerne bag, Everyday Sexism Project Danmark.

Radiovært Sandie Westh har på forhånd tilkendegivet, at hun deltager i mindeoptoget.

Hun mistede i 2007 sin søster, som blev dræbt af sin egen mand.

– Jeg går for at sige fra, men også for at repræsentere alle de kvinder, der ikke er her mere – min egen søster inklusiv, skriver hun.

Optoget varer fra klokken 18.00 til klokken 20.00 og starter ved Christiansborg Slotsplads.

Sponsoreret indhold