Krimi8. maj 2019

Spidskandidat sigtet og anholdt

Spidskandidaten for Nye Borgerlige i København, Jeppe Juhl, blev onsdag morgen anholdt af Københavns Politi.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/jeppe.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Jeppe Juhl, der ved det kommende valg er spidskandidat for Nye Borgerlige, er i dag blevet sigtet for at dele en makaber drabsvideo. Det skriver Berlingske.

- Jeg kan bekræfte, at jeg i morges klokken 07.15 blev anholdt, indbragt til afhøring på Station Bellahøj og sigtet, siger Jeppe Juhl til Berlingske.

Jeppe Juhl er uddannet journalist og har igennem en årrække drevet det borgerlige internetmedie Newspeek, der bringer indvandrerkritiske historier.

Kandidaten, der altså har en baggrund som journalist og tv-producent, oplyser selv, at han er blevet sigtet efter straffelovens paragraf 264d som ansvarlig for netmediet at have delt den blodige drabsvideo fra Marokko.

Videoen viser danske Louisa Vesterager og hendes norske veninde få skåret halsen over.

Jeppe Juhl nægter sig skyldig i anklagerne.

- Jeg har ikke være ansvarlig for Newspeek i to år. Og jeg har aldrig set den video og kunne aldrig nogensinde drømme om at dele den, siger han til avisen

- Der skal åbenbart slås ned på Islam-kritikere inden valget.

Også redaktøren for højre-netmediet 'Snushanen', Steen Raaschou, er blevet sigtet for at have delt den voldsomme drabsvideo.

- Jeg offentliggjorde et screenshot af halshugningen, der var ret sløret. Man kunne se lidt blod. Og så linkede jeg til en anden netavis, hvor der var et link til selve videoen. Jeg tænkte ikke dengang nærmere over det. Min hensigt var ikke at krænke nogen, på den anden siden tænkte jeg, at der ikke var noget galt i, at folk så, hvad der faktisk var sket, siger han.

null

Sponsoreret indhold