Krimi6. marts 2024

Sognepræst tiltalt for vold begået mod konfirmand

Sognepræst Marlene Sigh er blevet tiltalt for vold – det gik ifølge politiet ud over en 13-årig pige, som var til konfirmandundervisning
Kaldes også Ejstrupholm Kirke. Skib og kor er romanske, formentlig fra første halvdel af 1100-tallet. Tårn, våbenhus og korsarm blev tilføjet senere. Sidstnævnte var den sidste tilføjelse og kom til i 1626.
Politiet mener, at sognepræst Marlene Sigh begik et voldeligt overfald på en 13-årig konfirmand her i Ejstrupholm Kirke i oktober 2023.
 Foto: Leif Schack-Nielsen/Ritzau Scanpix

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en mail til patrick@sh.dk

LÆS OGSÅ: Sognepræst anmeldt for vold: Slog 13-årig pige med bibel

Da en gruppe konfirmander var til undervisning i Ejstrupholm Kirke i oktober sidste år, endte det ifølge anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi med et voldeligt overfald begået af præsten.

Derfor er sognepræst Marlene Sigh nu blevet tiltalt for vold.

Det skriver TV MIDTVEST, som har fået aktindsigt i anklageskriftet.

Ifølge tiltalen skete volden en onsdag eftermiddag i oktober, hvor Marlene Sigh angiveligt kastede eller slog en "tung bog" ned i skødet på en 13-årig pige, som var til stede i kirken i forbindelse med konfirmandundervisning.

I den forbindelse ramte bogen pigen på armen og i maven, fremgår det af anklageskriftet ifølge lokalmediet. De har forsøgt at få en kommentar fra præstens forsvarsadvokat, som ikke er vendt tilbage.

Det er derfor uvist, hvordan hun forholder sig til anklagen.

Sagde sit job op efter anmeldelsen

Marlene Sigh sagde kort efter episoden sit job op, hvor hun meddelte, at hun ville stoppe ved udgangen af april 2024.

– I lyset af den seneste tids udvikling – og den stemning, der er rejst mod min person, har jeg måttet konstatere, at det desværre ikke er muligt at fortsætte i mit embede på en fornuftig måde, skrev hun i en mail til TV MIDTVEST.

Ifølge lokalmediet går anklagemyndigheden efter at idømme præsten en fængselsstraf for episoden.

Hun er angiveligt sigtet efter straffelovens paragraf 244, som populært kaldes "den milde voldsparagraf" – strafferammen ved dom lyder op til tre års fængsel.

Sponsoreret indhold