Krimi27. maj 2021

Snød Peter Lundin politiet med denne detalje?

Brugte livstidsdømte Peter Lundin forskellige cpr-numre for at dække over sin kriminelle historik?
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20010315-145024-1_7mb.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

- Vent et øjeblik. Der står her, at han er født i 1971. Jeg var næsten sikker på, at han er født i 1972, siger advokaten Peter Secher i tv-prgrammet ”Djævlens Advokat” forbavset til den tidligere amerikanske politichef i Maggie Valley Saralyn Price.

Sammen dykker de i programmet ned i den livstidsdømte Peter Lundins historie, inden han i 2001 blev idømt fængsel på livstid for det tredobbelte drab på sin kæreste Marianne og hendes to børn.

  • - Ifølge denne straffeattest er han født i 1971. Det ligner, at han har sagt forskellige cpr-numre på et tidspunkt, siger hun.

  • - Kunne han have brugt forskellige navne, forskellige fødselsdatoer og forskellige cpr-numre for at skjule sin tidligere kriminalitet?, spørger Peter Secher.

  • - Ja bestemt, svarer hun.

I tidligere afsnit er der blevet rejst spørgsmålstegn ved, om Peter Lundin, der i dag hedder Thomas Kristian Olesen, har flere liv på samvittigheden.

Flere ting falder ifølge advokaten, der i programmet også har allieret sig med en tidligere amerikansk FBI-agent, sammen.

For det første fik det amerikanske politi aldrig Peter Lundins DNA, efter de i forbindelse med drabene på fire prostituerede kvinder efterspurgte det.

Det er også tidligere kommet frem, at den dengang 29-årige Peter Lundin i fængslet i North Carolina skulle have betroet sig til sin cellekammerat Michael Shane Satterfield at have dræbt tre prostituerede – ligesom han angiveligt også sendte ham breve.

Drabene skulle være fundet sted i månederne efter, at Peter Lundin i 1991 havde slået sin mor ihjel og var på flugt fra politiet sammen med sin far.

Flugten gik gennem flere stater og endte i Toronto i Canada, hvor faren og sønnen den 6. juni 1992 blev anholdt på et hotelværelse ved lufthavnen.

Via sin advokat har Peter Lundin i en mail kommenteret på indholdet i programmet.

”Michael Shane Satterfield taler usandt, når han siger, at Peter Lundin overfor ham tilstod drab på fire prostituerede. Oplysninger om Peter Lundins krimielle aktiviteter i Maggie Valley er usande”.

”Peter Lundin har ikke begået flere drab, end han er dømt for. Mentalerklæringerne, der blev lavet i forbindelse med sagen om Peter Lundins tredobbelte drab i Rødovre er misvisende”, står der i mailen ifølge Discovery+.

Du kan se programmet på Discovery+ her.

Peter Lundins domme

I 1993 blev Peter Lundin idømt 20 års fængsel (senere nedsat til 15 år) for at have kvalt sin mor ihjel i 1991 for efterfølgende at have begravet hende på en sandstrand bed Cape Hatteras på USA's østkyst.

Han blev udvist til Danmark i 1990, og da han landede på dansk jord, blev han løsladt.

Året efter dræbte han sin samlever Marianne Pedersen og hendes to børn på ti og 12 år i Rødovre.

Man formoder, at Lundin parterede ligene og skilte sig af med delene i en affaldssække.

Ligene er aldrig blevet fundet.

Sponsoreret indhold