Krimi6. juni 2018

Mysteriet om Casey: Slog hun sin egen datter ihjel og festede natten lang?

Historien om toårige Caylee Anthonys mystiske forsvinden og død rystede en hel verden tilbage i 2008. Hendes mor Casey Anthony kom hurtigt i politiets søgelys, men trods tungtvejende beviser blev hun alligevel frikendt for mordet i 2011. Nu har Casey – der blev kaldt ”monster-moderen” – givet sit første interview i den ni år gamle mordsag
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/casey_fromt.jpg
 Fotos: All Over

Hvad skete der den skæbnesvangre dag i sommeren 2008, hvor toårige Caylee forsvandt?

Var det Caylees egen mor Casey, der på grusomste vis dræbte hende, fordi hun hellere ville feste og drikke end at være mor for sin datter?

Eller var lille Caylee ved et uheld druknet i bedsteforældrenes svømmebassin?

Spørgsmålene har været mange, siden at den opsigtsvækkende sag tog sin begyndelse tilbage i juni 2008. Moderen Casey blev både tiltalt og sigtet for sin datters forsvinden og død – men efter en opsigtsvækkende retssag blev hun i sommeren 2011 frikendt for datterens død.

Mange mente dengang – og i dag – at Casey burde være blevet dømt.

Mange mener nemlig stadig, at moderen er ansvarlig for datterens død. For hvorfor gik der en hel måned, før at Casey indrømmede, at hendes datter var væk? Og hvordan kunne hun få sig selv til at feste på en natklub i Orlando blot dage efter, at lille Caylee forsvandt?

I marts 2017 – ni år efter – gav Casey Anthony sit allerførste interview.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/8.01542884.jpg
 (Foto: All Over)

Lille Caylee forsvandt i 2008 - men der gik en måned, før at hendes mor indrømmede, at datteren var væk. Se flere fotos i bunden af artiklen. Foto: All Over

I et interview med Associated Press fortalte den 30-årige kvinde, at hun ”sover godt om natten” her ni år efter, at hendes datter forsvandt og senere blev fundet dræbt.

- Jeg giver ikke en skid for, hvad alle andre måtte tænke. Jeg har det fint med mig selv, og jeg sover ganske godt om natten, fortalte Casey i interviewet i marts 2017 og tilføjede:

- Caylee ville være 12 år i dag og en sej tøs. Jeg forestiller mig, at hun ville høre klassisk rockmusik og dyrke sport.

På spørgsmålet om den skæbnesvangre sommerdag i 2008, hvor Caylee forsvandt, havde Casey ikke meget at fortælle. Hun fastholdt stædigt, at hun ikke er skyld i datterens død:

- Jeg er ikke engang sikker på, hvad der virkelig skete den dag i dag, fortalte Casey i interviewet og tilføjede:

- Baseret på dét medierne skrev – historien om en kvinde der ikke kunne redegøre for en måned hvor hendes barn var væk, hvis forsvar var en tragisk drukneulykke uden vidneudsagn – så forstår jeg godt den respons, jeg fik fra folk. Jeg forstår, hvorfor folk har de meninger, som de har.

- Folk erklærede mig skyldig, inden jeg trådte ind i retslokalet, tilføjede Casey i interviewet med Associated Press.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/8.04181640.jpg
 (Foto: All Over)

Casey Anthony havde ikke travlt med at bekymre sig om sin datter få dage efter, at datteren på mystisk vis var forsvundet. Her er hun fotograferet på en bar i Orlando. Se flere billeder i bunden af artiklen. Foto: All Over

Sagen om 2-årige Caylees forsvinden rystede hele USA, da den ramte forsiderne i sommeren 2008.

Det undrede nemlig alle, hvordan Caylees mor tilsyneladende kunne feste og drikke natten langt velvidende om, at hendes egen datter var pist væk.

I retten forklarede moderen, at hun den 15. juni 2008 afleverede sin 2-årige datter til en barnepige ved navn Zenaida Fernandez-Gonzalez. Men da hun kom for at hente sin datter, var hverken datter eller barnepige i huset.

Men af uforklarlige årsager valgte moderen aldrig at ringe til politiet – i stedet brugte hun tiden på at feste på natklubben Fusion Lounge i Orlando, Florida.

Først en måned senere – 15. juli 2008 – slog Caylees mormor Cindy alarm. Hun ringede 112, og til alarmcentralen bønfaldt hun politiet om at lede efter sit barnebarn.

- Jeg har fundet ud af, at mit barnebarn er blevet taget, hun har været væk i en måned, fortalte en meget påvirket mormor i telefonen.

Casey havde angiveligt indrømmet over for Cindy, at hun ikke havde set sin egen datter, siden hun afleverede Caylee til barnepigen.

Artiklen fortsætter under billedet...

Til alarmcentralen kom Cindy med en anden gruopvækkende oplysning:

- Jeg fandt min datters bil i dag, og det lugtede som om, at der havde været et lig i den forbandende bil!

Politiet blev hurtigt sat på sagen. Dagen efter mormorens opkald blev Casey Anthony anholdt af politiet og sigtet for ikke at have taget ordentlig vare på sit barn.

Imens forsøgte politiet at finde ud af, om Casey også stod bag datterens forsvinden.

De undersøgte derfor Casey Anthonys bil, og efterforskningen viste, at der havde ligget et lig i bilen. Der blev blandt andet fundet hår, som eksperterne mente stammede fra et lig. Der blev også fundet rester af kloroform.

I oktober 2008 blev Casey Anthony formelt sigtet og tiltalt for sin datters forsvinden og død. Hun blev tiltalt for overlagt mord.

To måneder senere fandt man resterne af et barnelig blot 800 meter fra Casey Anthonys hjem. 19. december 2008 blev det bekræftet, at der var tale om liget af 2-årige Caylee.

Sagen mod Casey begyndte 24. maj 2011 – og den blev et tilløbsstykke uden lige. I medierne var Casey allerede blevet døbt ”monster-moderen”, og mange var ikke et sekund i tvivl om, at hun ville blive dømt skyldig.

Selv forsøgte forsvareren Jose Baez at overbevise juryen om, at Casey ikke slog sin datter ihjel. I stedet forsøgte han at overbevise juryen om, at Casey var offeret.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/8.01538345.jpg

Forbryderbilledet af Casey Anthony, efter at hun blev anholdt i juli 2008 og sigtet for sin datters forsvinden. Se flere billeder i bunden af denne artikel. Foto: All Over

Hun skulle ifølge forsvareren være blevet seksuelt misbrugt af sin egen far. Og datterens død var en tragisk ulykke.

Caylee var ved et uheld druknet i bedsteforældrenes svømmebassin 16. juni 2008 – og det var Caseys far George, der sammen med Casey havde forsøgt at skjule dødsfaldet.

Anklagerne forsøgte hårdnakket at modbevise påstanden. Der blev blandt andet lagt væk på beviserne, der blev fundet i Caseys bil – og så mente anklagerne også, at ingen mor ville feste natten lang fire dage efter, at hendes datter var enten druknet eller forsvundet.

Men selv om anklagerne havde tungtvejende beviser, endte dommen med en frifindelse til Casey Anthony.

Den 5. juli 2011 kunne juryen – efter at have voteret i 10 timer, 40 minutter og 33 sekunder – erklære Casey Anthony ”ikke skyldig” i overlagt mord.

Hun blev også frikendt for omsorgssvigt. Hun blev dog dømt skyldig i at have givet falsk vidneforklaring til politiet, da hun blandt andet havde løjet om barnepigen Zenaida Fernandez-Gonzalez, som viste sig at være en opdigtet person.

7. juli 2011 blev hun idømt fire års fængsel for denne lovovertrædelse.

Men hun blev altså frifundet for mordet på sin datter.

Se billeder fra sagen i det store galleri herunder:

Sagen om Casey og Caylee Anthony

Sponsoreret indhold