Krimi29. december 2021

Skuddrabet i Brøndby: Blodig december fortsætter

En 22-årig mand blev tirsdag skuddræbt i Hallingparken i Brøndby Strand. Det er ikke mere end 10 dage siden, der var en skudepisode tæt på drabsstedet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skyderi_hallingparken.jpeg
 Foto: presse-fotos.dk

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en mail til patrick@sh.dk

Tirsdag eftermiddag blev endnu en person dræbt, da en 22-årig mand blev skudt i Hallingparken i Brøndby Strand.

Han blev ramt af flere skud ud for Hallingparken nr. 2, og blev alvorligt kvæstet. Han døde senere på hospitalet af sine skader.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/skyderi_hallingparken2.jpeg

Politiet arbejder tirsdag eftermiddag på gernignsstedet ved Hallingparken i Brøndby Strand. Foto: Presse-fotos.dk

Det er dermed den anden alvorlige skudepisode inden for kun 10 dage i området.

18. december blev en mand ligeledes ramt af skud i Ulsøparken, der ligger et stenkast fra Hallingparken. Han slap noget heldigere fra skyderiet, og blev hurtigt meldt uden for livsfare.

December måned har været ualmindeligt voldsom og blodig. Med drabet tirsdag eftermiddag, er der nu blevet dræbt hele fem personer på dansk jord i december. Derudover blev en dansk mand skudt og dræbt i Malmø tidligere på måneden - den episode menes ligeledes at kunne knyttes til Danmark.

Her blev der skudt

Her er et overblik over skyderierne:

* 2. december: En 27-årig mand bliver dræbt af skud nær Nørrebrogade. I alt er fire mænd nu sigtet og varetægtsfængslet i forbindelse med skyderiet.

* 3. december: En 17-årig bulgarsk dreng bliver dræbt, mens en 15-årig dreng og en 28-årig mand bliver såret ved et skyderi i en frisørsalon i Rødovre. To mænd, der er 29 og 34 år, er sigtet for drabet og er varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Politiet har oplyst, at skudepisoderne 2. og 3. december kan skyldes en konflikt mellem en bandegruppering og andre organiserede kriminelle.

* 4. december: En 39-årig mand bliver skudt i nakken på en vandpibecafé på Åboulevarden på grænsen mellem Nørrebro og Frederiksberg. Han bliver efterfølgende meldt uden for livsfare. En 18-årig mand er varetægtsfængslet i sagen og sigtet for drabsforsøg. Politiet vurderer, at skyderiet er banderelateret.

* 7. december: To mænd bliver ramt af skud i Herlev. En 21-årig mand mister livet. En 41-årig mand bliver sigtet for drab og drabsforsøg. Politiet har ikke udtalt sig om motiv.

* 15. december: En 25-årig dansk statsborger bliver skudt og dræbt i boligområdet Bunkeflostrand i Malmø. Tre danskere og en svensker bliver varetægtsfængslet, men senere løsladt. Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, at der er en forbindelse mellem offeret i Malmø og drabet i Rødovre. Svensk politi har dog ikke bekræftet, at der er en sammenhæng til skyderier i Danmark.

* 17. december: En mand på 25 år bliver såret af skud i Ulsøparken i Brøndby cirka klokken 23.30. Manden bliver kørt til Rigspolitiet og er uden for livsfare. Denne episode kunne af politiet ikke umiddelbart kædes sammen med tidligere episoder.

* 28. december: En 22-årig mand dør på hospitalet, efter at han tirsdag eftermiddag bliver ramt af flere skud i Hallingparken i Brøndby. Det vides ikke, om skyderiet har forbindelse til tidligere episoder. Politiet søger to personer, der løb fra stedet.

Kilder: Ritzau, Ekstra Bladet.

Det vides endnu ikke, om drabet tirsdag har forbindelse til de øvrige blodige begivenheder i december.

- Det er endnu alt for tidligt at sige, om der kan være en forbindelse mellem denne skudepisode, og de andre skyderier, der har været i Københavnsområdet de sidste uger - men det indgår naturligvis i den fortsatte efterforskning, siger politidirektør Kim Christiansen.

Området omkring Hallingparken og i Brøndby Strand er iøvrigt et kendt tilholdssted for medlemmer af rockerklubben Satudarah. Tidligere på året blev en velkendt bandegruppering fra området optaget i motorcykelklubben med de gule og sorte farver.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/skyderi_ulsoeparken.jpg

Politiet arbejder på gerningsstedet i Ulsøparken 18. december. Her blev en mand såret af skud 18. december. 10 dage efter bliver en 22-årig mand skudt og dræbt et stenkast derfra. Foto: Presse-fotos.dk

En mand anholdt

Politiet har efter skudepisoden tirsdag eftermiddag anholdt en person. Det er dog endnu ukendt, hvilken rolle han har spillet i drabet.

Han mistænkes dog ikke for at være en af de to, der blev set løbe fra gerningsstedet af vidner.

Den ene beskrives som 170-180 centimeter høj, under 30 år og ikke etnisk dansk af oprindelse. Personen var iført mørkt tøj.

Politiet opfordrer stadig vidner til at kontakte dem, hvis de har set noget mistænkeligt i området tirsdag eftermiddag. Politiet tager situationen meget alvorligt.

- At skyde sådan i et beboelsesområde er fuldstændig uacceptabelt og vi har sat massivt ind for at stoppe gerningsmændene og strafforfølge dem, lyder det fra politidirektør Kim Christiansen.

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en mail til patrick@sh.dk

Sponsoreret indhold