Krimi24. november 2023

Sjældent indblik i brutalt miljø: - Den er lukket og slukket

Fredag eftermiddag afgav et medlem af Hells Angels-støttegruppen AK81 forklaring for retten. Her fik offentligheden et sjældent indblik
Et medlem af AK81 afgav fredag eftermiddag forklaring ved Retten på Frederiksberg. Her hørte retten blandt andet en aflytning fra den tiltaltes telefon, som giver et sjældent indblik i en lukket verden. OBS: Arkivfoto.
Et medlem af AK81 afgav fredag eftermiddag forklaring ved Retten på Frederiksberg. Her hørte retten blandt andet en aflytning fra den tiltaltes telefon, som giver et sjældent indblik i en lukket verden. OBS: Arkivfoto.
 Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Fik kraniebrud og hjerneblødning: 'Jeg smadrer deres homoflok med et bat'

– Jeg fyrer bare lort af.

Sådan forklarede et 38-årigt medlem af AK81 (Altid Klar Hells Angels red.) fredag eftermiddag, efter der var blevet afspillet en aflyttet samtale fra hans telefon 12. august sidste år.

Her talte han med sin chef fra det malerfirma, hvor han til dagligt arbejdede inden sin varetægtsfængsling i september sidste år.

– Det udviklede sig bare til noget, som det ikke skulle på grund af små børn på 18, der ikke ved, hvordan man styrer sine aggressioner og hvordan man skal opføre sig, lød det ganske tydeligt i den aflyttede samtale.

I måneden forinden 26. juli var et 29-årigt medlem af Loyal to Familia blevet brutalt overfaldet på Borups Allé på Frederiksberg. Det er den episode, som den 38-årige AK'er nu er tiltalt for i forening og efter aftale med tre medtiltalte og flere uidentificerede gerningsmænd.

Hans chef fortæller efterfølgende, at flere af hans medarbejdere har givet udtryk for, at de var nervøse for den tiltaltes tilstedeværelse. – De vil ikke være skydeskiver for det her, fortæller han bekymrende.

Men det er ifølge AK'erens forklaring i den aflyttede samtale ikke længere et problem.

– Der blevet lavet nogle planer om, hvordan det skal være fremover, og så er der blevet lagt nogle penge til ham, der er blevet overfaldet.

– Den er lukket og slukket, lyder det i aflytningen.

– Nu venter jeg på, at de høje herre kommer hjem fra Spanien, fortæller han lettere kryptisk i aflytningen.

Er det dem, der styrer det, spørger chefen.

– Ja, lyder det korte svar fra AK'eren.

Jeg fandt på det for at beholde mit job

Men spørger man den tiltalte mand, som er medlem af AK81, var det hele bare en stor løgn for at beholde sit job som maler. Sådan lød forklaringen i hvert fald fra vidneskranken fredag, da anklager Luca Kowenicki spurgte ind til det.

– Jeg var ved at blive fyret fra mit job.

– Det med, at der skulle være kommet styr på det, der er ikke noget af det, der passer. Jeg prøver at pakke min egen ryg ind, så jeg kan passe mit arbejde. Det er det jeg lever af, lød det fra den skaldede mand, som i dagens anledning var iklædt et gråt joggingsæt

Generelt lød svaret til de fleste af anklagerens spørgsmål til aflytningen, at han blot 'fyrede lort af.'

Boede i LTF-område

Den 38-årige AK81'er var ligeledes blevet aflyttet i forbindelse med en samtale med sin kæreste – her var det særligt den tiltaltes boligsituation, der fyldte i anklagerens spørgsmål.

Den Hells Angels-relaterede mand forklarede nemlig, at han boede i Lundtoftegade sammen med sin kæreste, da overfaldet fandt sted sidste år.

Lundtoftegade har i mange år været et kendt opholdssted for medlemmer af den forbudte bande Loyal to Familia, hvor grupperingen ligeledes har en såkaldt afdeling.

Her fortæller han sin kæreste, at han har snakket med en, som har fået at vide, at AK'eren formentlig ender med at overnatte i Lunden (Lundtoftegade red.).

– Han sagde til mig, at jeg skulle huske på, at vi var i orange, så jeg skal være meget påpasselig, lyder det i samtalen med hans kæreste.

Efter overfaldet lyder det til, at den 38-årige mand havde opholdt sig hos sine forældre i Værløse – men det var der ifølge ham en helt anden grund til.

– Mine forældre var ude og rejse i fire måneder, så jeg passede deres lejlighed, lød forklaringen.

Det lød dog til i den aflyttede samtale, at han nu ikke længere havde et sted at opholde sig, og at han derfor formentlig ville ende i lejligheden i Lundtoftegade.

– Jeg har spurgt de gamle, om jeg kan flytte tilbage til Lunden.

– Det er dem, der skal godkende, at jeg kan komme tilbage til Lunden. For hvis jeg gør det, skal alle være klar på, at hvis der er ballade, så er der ballade, og så skal de være klar til at rykke, fortalte han sin kæreste i den aflyttede telefonsamtale.

Anklageren var ikke langsom til at forbinde udtalelserne med en påstået konflikt mellem medlemmer og støtter til Hells Angel på den ene side, og medlemmer af LTF på den anden. Men sådan forholdte det sig ikke, lød det klart fra vidneskranken.

Han afviste samtidig, at rykke skulle have nogen bestemt betydning.

– Det er hvis jeg skulle samles op og hentes, eller sådan noget, lød forklaringen.

De fire mænd, som er tiltalt for det brutale overfald på den 29-årige LTF'er, nægter sig alle skyldige.

Sagen fortsætter tirsdag, hvor det er meningen, at offeret i sagen skal afgive forklaring.

Der forventes dom i sagen til december.

Sponsoreret indhold