Krimi24. november 2023

Fik kraniebrud og hjerneblødning: 'Jeg smadrer deres homoflok med et bat'

Fredag formiddag sidder fire mænd med relation til Hells Angels på anklagebænken - tiltalt for et særdeles brutalt overfald på et medlem af LTF
Overfaldet fandt sted 26. juli sidste år på Borups Allé på Frederiksberg - tæt på Lundtoftegade, hvor den forbudte bande LTF holder til.
Overfaldet fandt sted 26. juli sidste år på Borups Allé på Frederiksberg - tæt på Lundtoftegade, hvor den forbudte bande LTF holder til.
 Foto: Presse-fotos.dk

LÆS OGSÅ: Brutalt opgør på åben gade: Knivstukket og tæsket med stump genstand

- Jeg vil ikke udtale mig om andre end mig selv.

Det virkede til at være devicen for en 31-årig mand med relation til Hells Angels, som fredag sidder på anklagebænken, tiltalt for at have udsat et 29-årigt medlem af den ulovlige bande LTF for et groft overfald.

I forbindelse med overfaldet blev bandemedlemmet knivstukket seks gange i låret og i ballen, ligesom han blev tæsket med en stump genstand. Den forurettede fik kraniebrud og en hjerneblødning efter overfaldet, og var potientielt i livsfare.

Fredag formiddag tog først en hærdebred og sortklædt mand plads i vidneskranken - han nægter sig skyldig i den alvorlige anklage om det grove overfald. Han er derudover også tiltalt for besiddelse af over 600 gram hash og besiddelse af en trækølle. Han erkender delvist besiddelse af hash, men nægter, at det var til videresalg.

Køllen kender han ikke noget til, selv om den lå i hans bil, lød det fra vidneskranken.

'Der er nogle AK'ere, som er i knibe'

Retssal 001 ved Retten på Frederiksberg var fyldt til sidste stol med veltrænede mænd og adskillige lyshårede kvinder, da den første mand tog plads i vidneskranken.

Der var tale om en 31-årig mand med tilkytning til HA - som han selv forklarede det fra vidneskranken.

Han forklarede derudover for retten, at han 26. juli sidste år - dagen for det voldsomme overfald - opholdt sig i Hells Angels klubhus på Svanevej i København.

Her var der gang i en omfattende renovation af klubhuset, som den 31-årige deltog i.

- Jeg har tidligere haft et renovationsfirma, så jeg var lidt torvholder på det. Jeg fortalte hvad folk skulle gøre, hvilke materialer vi skulle have fat i og lignende.

Sagens anklager, Luca Kowenicki, fremviste herefter en Instagram-video, hvor man ser klubhuset på Svanevej indefra - og der pågår ganske tydeligt en større renovation på optagelsen.

Herefter går anklageren videre til nogle beskeder, som er blevet sendt i en WhatsApp gruppe ved navn 'Prospect HA'.

Der er blandt andet tale om en besked fra fra 25. juli - dagen før overfaldet - klokken 15.23.

'Der er nogle problemer herovre ved parken. Dem, der er i nærheden, må gerne komme forbi, der er nogle ak’ere, som er knibe,' lyder det i beskeden.

'Der er nogle sjaks (sjakaler red.), som har prøvet at choppe drengene.'

Choppe er et slangord for at stikke nogen ned.

I efterfølgende beskeder bliver der spurgt, hvem der er problemer med.

'Vi ved det ikke. Vi tror, det er Lunden (Lundtoftegade red.).'

Der tikker herefter en besked ind i gruppen, som er fra en, der er på ferie.

'Typisk at sådan noget skal ske, når jeg er på ferie. Hvis der stadig er problemer, så kommer jeg tilbage og løber direkte ind i deres homoflok og smadrer dem med et bat.'

Ingen sammenhæng med brutalt overfald

Sagens anklager havde flere spørgsmål til de påståede problemer i parken. Han ville gerne vide, om det havde noget at gøre med det efterfølgende voldsomme overfald dagen efter.

- Slet ikke, lød det korte, men kontante svar fra den 31-årige tiltalt.

Ifølge ham opholdt han sig i klubhuset indtil omkring klokken 19, hvorefter han kørte hjem.

Retssagen fortsætter tirsdag ved Retten på Frederiksberg resten af dagen, hvor de øvrige tiltalte skal afgive forklaring.

Det er sagens første retsdag af seks. Der forventes dom i december.

Sponsoreret indhold