Krimi9. juni 2023

Mette Grith Stage truet: Modtog ubehagelig sms

Forsvareren for den 37-årige mand, der sidder tiltalt for drabet på Mia Skadhauge, modtog torsdag aften en ubehagelig besked
Mette Grith Stage
Mette Grith Stage er den 37-årige tiltaltes forsvarsadvokat, og hun var selvfølgelig med i retten onsdag for at forsvare sin klient.
 Foto: Dan Mariegaard

Forsvarer Mette Grith Stage modtog torsdag aften en trussel på en besked på Instagram. Det deler den garvede forsvarsadvokat på sin Instagram.

"Dit arbejde er at hjælpe en morder med at finde på en løgnhistorie. Du skal ikke gå og vise dit ansigt rundt omkring i Aalborg. Kig dig for, når du går over vejen,'" lød beskeden fra en bruger.

Mia-sagen startede onsdag op ved retten i Aalborg. Og her sidder Mette Grith Stage altså ved den 37-åriges side, når han skal forsvares.

Han er tiltalt for voldtægt, drab og usømmelig omgang med lig. Han nægter sig skyldig i drab og voldtægt.

"Det er en ekstremt tragisk og grusom sag, som ingen vel kan sige sig fri for at blive påvirket af, men jeg fokuserer på at udføre det, der er min opgave som forsvarsadvokat i et retssamfund - uanset sagens karakter", skriver hun på Instagram.

Den 37-årige mand færdiggjorde fredag sin forklaring om, hvad der skete med Mia Skadhauge Stevn.

Han forklarer, at den unge kvinde afgik ved døden efter en faldulykke ude i Hammer Bakker. Han ville have fragtet hende til hospitalet, men gik ifølge egen forklaring i panik og endte i stedet for at køre den unge kvinde hjem til huset i Flauenskjold.

I hjemmet besluttede han sig for at skille sig af med liget. Det førte til en særdeles omstændig partering, før han spredte og begravede ligdelene i Dronninglund Storskov.

Retssagen om Mia-drabet

Her kan du se, hvad retssagen i Aalborg mod en 37-årig mand, som er tiltalt for at have voldtaget og dræbt den 22-årige Mia Skadhauge Stevn i 2022, handler om:

Anklagen:

* 6. februar 2022 klokken 06.09 steg Mia Skadhauge Stevn ind i en mørk bil ud for Vesterbro 99 efter en bytur i det centrale Aalborg.

* Ifølge anklageskriftet tilbød den nu 37-årige tiltalte mand den tydeligt alkoholpåvirkede kvinde et lift og kørte hende - mod hendes vilje - til et øde skovområde ved Hammer Bakker og en adresse i Flauenskjold.

* Han voldtog hende og slog hende ihjel ved at udsætte hende for "betydelig lemlæstelse", hævdes det. Det skal være sket på et tidspunkt mellem klokken 06.09 og 15.00.

* Derefter og i de følgende dage parterede han i liget med en elektrisk bajonetsav, en hobbykniv og en saks. Flere dele anbragte han også i afløbsrens og opblandet kaustisk soda for at opløse dem.

* Ifølge tiltalen spredte han ad flere omgange ligdelene i Dronninglund Storskov, inden han blev anholdt 9. februar.

Anholdelse og fængsling:

* 9. februar 2022 blev klokken 11.20 anholdt politiet to dengang 36-årige mænd og sigtede dem for drab. Politiet droppede senere mistanken mod den ene.

* Den nu tiltalte mand blev som den eneste af de to varetægtsfængslet og har siddet fængslet siden.

Stillingtagen:

* Den 37-årige erkender usømmelig omgang med lig, men nægter sig sig skyldig i voldtægt og drab. Det oplyser hans forsvarer, Mette Grith Stage, før retssagen.

Retssagen:

* Sagen er rejst som en nævningesag. Det betyder, at tre dommere og seks nævninger skal afgøre sagen.

* Retten i Aalborg har afsat ni dage til sagen.

* De første seks retsdage - 7.-9. juni og 12.-14. juni - er sat af til bevisførelse.

* Først læses anklageskriftet op, og anklageren vil redegøre for sagens forløb. Dernæst ventes den 37-åriges forklaring, en række vidner og dokumentation af beviser.

* Derefter fortsætter og slutter sagen 27.-29. juni.

* Her vil anklager og forsvarer komme med deres afsluttende bemærkninger i proceduren, og retten vil tage stilling til, om den tiltalte er skyldig. Dernæst skal retten beslutte, hvilken straf han skal have.

Kilde: Ritzau, anklagemyndigheden og Nordjyllands Politi

Sponsoreret indhold